Er zijn van die plekken waar het er zelfs op een koude druilerige vrijdagavond nog aantrekkelijk uitziet. Bar Fisk, op de altijd gezellige Eerste Sweelinckstraat in de Amsterdam Pijp, is zo’n plek.  Wij konden dan ook niet wachten om het nieuwe verrassingsmenu met bijpassende wijnen te gaan proeven.

Bar Fisk, Amsterdam Pijp

Bar Fisk, Amsterdam Pijp

Bar Fisk, Amsterdam Pijp

We worden warm welkom geheten in het knusse restaurant. Want anders dan de naam misschien doet vermoeden kom je hier ook wel degelijk voor goed eten. Op de kaart veel vis (Fisk is Scandinavisch voor vis) maar ook als vegetariër of rasechte vleeseter kun je hier uit de voeten. Daarnaast is er een ruime keuze in bier, wijn en cocktails.

Het verrassingsmenu is te bestellen in 4, 5 of 6 gangen. Zoals gezegd zijn er ook bijpassende wijnen bij te bestellen, onder andere uit Israel. Mocht je kleine trek hebben of gewoon zelf willen kiezen dan is dit bij Bar Fisk ook helemaal goed. Ze zijn in het weekend overigens ook voor de lunch geopend.

Wij starten de avond met een glas cava. Binnen no time hebben we een amuse voor onze neus. Uiteindelijk kiezen we voor het 5 gangen menu met bijpassende wijnen. De eerste gang is een stukje makreel met eigen ingemaakt zuur, een goed begin. Gevolgd door de tonijntartaar met grapefruit en pistache; wow wat een topcombi! Tegelijkertijd krijgen we heerlijk sesambrood met groentjes en dips. Dan een gang met zeebrasem, venkel, granaatappel en olijven; een heerlijk verfrissend gerecht. Ook de rode mul met peterseliecreme en knoflook is top. Helemaal in combinatie met de lichtroze rose. Daarna nog de zeebaars kikkererwten en kruiden. En we sluiten de avond af met twee desserts (mèt Israelische dessertwijn).

Bar Fisk, Amsterdam Pijp

Bar Fisk, Amsterdam Pijp

Om ons heen is het gemoedelijk druk. En ondanks dat de tafeltjes hier dicht op elkaar staan, heb je daar absoluut geen “last” van. Naast het goede eten en idem wijn heeft het enthousiaste personeel de avond compleet gemaakt. Keep up the good work!

Bar Fisk
Eerste Sweelinckstraat 23
Amsterdam

 

 

 

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Share this article with your friends