Ook in Amsterdam kan je niet meer om de ramensoep heen. Ramen komt oorspronkelijk uit China maar in de 18de eeuw werd de ramen ontdekt in Japan. Sindsdien is ramen het meest populaire gerecht in de Japanse keuken. Een ramensoep bestaat uit vier elementen: bouillon, tare(dikke zoete sojasaus, die onmisbaar is in de keuken) ramennoedels en toppings. Wij gingen langs vier leuke locaties in Amsterdam om de heerlijke soep te eten.
Notitie voor in de agenda: op 17 februari 2019 vindt het eerste ramen festival plaats in Amsterdam!

Ontbreekt jouw favoriet? Laat het ons weten!

BetsuBara – Amsterdam – ramenspecial

BetsuBara- Ramensoep in Amsterdam

Bij BetsuBara op de Jan Pieter Heijenstraat in Amsterdam West, heerst precies de goede mix tussen hip en authentiek. De muurtekeningen bij BetsuBara vallen direct op en maken het restaurant knus. De ruimte waarbij de bar in het midden staat wordt omringd door hoge en lage tafels. In de zomer heef het ook een klein terras aan de voorkant, waarbij je plaats kan nemen aan de gezellige lange biertafel. In een fijne kleine keuken achterin het restaurant, wordt het eten voorbereidt. De heerlijke geuren komen direct op je af bij binnenkomst en ook wij krijgen, net als iedereen hier, onwijs veel zin om het menu te bekijken. We beginnen onze avond met een heerlijke cocktail en de Takoyaki, 6 balletjes gevuld met heerlijke octopus. Dit worden ook wel de poffertjes van de Japanse keuken genoemd, hmmm. Nu is het dan tijd voor de ramensoep. Wat trouwens wel leuk is om te weten is dat ze hier niet alleen de ramensoep serveren maar ook Soba, koude noodles met heerlijke toppings, zonder de soep. Maar goed, wij komen absoluut voor de ramensoep en bestellen dan ook twee verschillende soepen. We krijgen de TANTAN MEN RAMEN en de VEGETERIAN RAMEN maar wel met kip erbij(dit hadden wij als extra gevraagd). De Tantan men is een ware smaakexplosie in je mond. Een zachte soep dat al snel veranderd in een spicy feestje. Je moet wel echt van spicy houden, wil je deze soep bestellen. Ook de Vegeterian ramen heeft een heerlijke smaak. Het ei dat ze erbij serveren is perfect gekookt en het eigeel prachtig zacht. Beide soepen hebben een perfecte balans in het zoutgehalte. Vaak kunnen de soepen namelijk snel te zout zijn en verlang je de hele avond naar water, maar dat is hier absoluut niet het geval. BetsuBara is een aanwinst voor Amsterdam West!

BetsuBara is geopend van dinsdag tot zondag vanaf 17.00.

Sapporo Ramen SORA – Ramensoep in Amsterdam 

Sapporo Ramen Sora – Amsterdam – ramenspecial

Sapporo Ramen SORA is een hele fijne plek gevestigd op de Ceintuurbaan in De Pijp. Als we bij Sapporo naar binnen stappen voelt het alsof je in een hele gezellige woonkamer binnenkomt. Iedereen zit namelijk super relaxed, lachend, sommige zelf hangend over de tafel, maar ieder heerlijk aan het genieten van het eten. We worden met grote enthousiasme ontvangen en krijgen een tafel voor twee. De bediening neemt echt even de tijd voor ons om het uitgebreide menu toe te lichten. En dat werkt aanstekelijk, want we willen echt alles! Bij Sapporo worden de noodles geïmporteerd uit “Nishiyama Seimen” Sapporo in Japan en met veel zorg en tijd iedere dag bereidt. We beginnen onze avond met een Sapporo biertje en bestellen de vegatarische gyoza’s en de edamame boontjes. De vegatarische gyoza’s zijn heerlijk en mooi groen van kleur. We krijgen nogmaals de menukaart en mogen een keuze maken uit de vele verschillende soorten. Ook hier bestaat de basis uit een varkensbroth maar bij Sapporo geven ze je ook de keuze om te kiezen voor kip en zelf hebben ze een geheel vegetarische basis, voor ieder wat wils! Wij gaan voor de Karaage Miso ramen. Karaage is Japanse gefrituurde kip, heel mals van binnen en krokant van buiten, heerlijk! Ook nemen wij de Basic Ramen + Seasoned Boiled Egg. Op de foto hierboven kan je zien dat ook de eitjes hier perfect zijn. De smaak van deze samen is heel intens. De broth heeft dagen getrokken en dat is ook echt terug te proeven! Stop zeker even bij Saporro want naast de heerlijke ramen is de bediening ook super vriendelijk, ook niet geheel onbelangrijk!

Umaimon – Amsterdam – ramenspecial

Umaimon – Ramensoep in Amsterdam

Umaimon is gevestigd in het drukste gedeelte van Amsterdam, vlakbij het Leidseplein in de Korte Leidse Dwarsstraat. Umaimon Amsterdam, ook wel Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf genoemd is sinds 2017 open. De Japanse ramen bar is een grote hit in Düsseldorf en ook hier in Amsterdam een grote aanwinst. Bij binnenkomst valt ons gelijk wat op; wat is het hier groot en wat ziet het er super mooi uit! In vergelijking met de andere restaurants is Umaimon een plek waar je absoluut lekker lang kan tafelen. Umaimon serveert hier ook de  authentieke Sapporo noedels uit Japan. Deze noedels worden drie dagen gerijpt in een speciale klimaatkast op 18 graden en vervolgens met de hand los gemasseerd. Deze kasten waar de noodles in liggen, staan bij binnenkomst en zien er indrukwekkend uit. De Japanse designer Takumi Ogata heeft in Umaimon mooie, bijzondere kunstwerken op de muur geschilderd die het Japanse plaatje helemaal af maken.
Ook hier beginnen we met een heerlijk Japans biertje en daarbij de Kara-age(heerlijk gefrituurde kipstukjes) en de Takoyaki(balletjes gevuld met octopus). De chefkok komt bij ons aan tafel en verteld ons alles over de geschiedenis van Umaimon en de andere chefs in de keuken. Na een leuk gesprek is het tijd voor de ramensoep en op aanraadde van de chef nemen wij de ramensoep met verse, jáá verse truffel! Een ramensoep op deze manier, hadden wij nog nooit zo gegeten. De romige soep met onder andere knapperige paksoi en een hoeveel aan truffel schaafsel bovenop. Helaas moet ik er wel bij vermelden dat deze soep niet meer te krijgen is een een seizoensspecial was. Ik hoop dat Umaimon deze soep weer terug zet op de kaart want echt het was een genot! Deze maand serveren ze nog een heerlijke ramen gevuld met mosselen en zalm! Umaimon brengt de juiste smaken samen en door het prachtige interieur zijn wij echt een avondje uit!

Umaimon – Amsterdam – ramenspecial

Fou Fow Ramen – Ramensoep in Amsterdam

Fou Fow – Amsterdam – ramenspecial

Fou Fow Ramen is wel echt dé oude bekende van Amsterdam. Fou Fow heeft inmiddels meerdere locaties geopend in Amsterdam maar wij gingen naar de eerste vestiging op de Elandsgracht. Fow Pyng Hu runde ooit een pop-up bovenin het Aziatisch warenhuis Dun Yong, en heeft daarna zijn eigen restaurants geopend. We komen aan op een maandag avond en sluiten buiten aan in de rij. Op maandag avond is het hier afgeladen vol maar absoluut waard om even vijftien minuten te wachten. Eenmaal binnen nemen we plaat in het gezellige, smalle, drukke en volle restaurant. Zo’n plek waar je je meteen thuisvoelt. Wij starten met een absoluut te gek voorgerecht, Nasu Dengaku, een halve aubergine die is klaargemaakt in miso. Echt absoluut een aanrader om mee te starten! Wij kiezen daarna voor twee verschillende soepen. Mijn tafelgenoot gaat voor de echte bekende soep van Fou Fow namelijk de Miso Ramen Classic. Deze ramen heeft een intense bouillon met absoluut een aanwezige smaak van varken, maar óh zo lekker! De andere ramen is de vegetarische Shoyu ramen. Ook Fou Fow heeft genoeg keuze voor vegetariërs, er is voor ieder wat wils!

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends