Escobar zit op de Eerste Sweelinckstraat, in de altijd gezellige Amsterdamse Pijp. En je kunt wel zeggen dat wij een beetje fan zijn van deze Latin hotspot! Altijd gezellig druk, een lekkere Zuid-Amerikaanse vibe: echt een aanrader voor een borrel op vrijdag of zaterdag. En wist je dat je er ook lekker kunt eten? Liefhebbers van ceviche, taco’s en andere Spaanse en Latijns-Amerikaanse hapjes: lees snel verder!

Escobar Restaurant Amsterdam de pijp eerste sweelinckstraat

Escobar – Restaurant Amsterdam, De Pijp

Escobar, Restaurant Amsterdam, De Pijp

Escobar zit sinds een kleine 2 jaar in de Pijp, op de plek waar eerst de Badcuyp zat. Het is opgericht door Willem Alberts en Roderick Kunst, die elkaar kennen omdat ze beide voor Ron Blaauw hebben gewerkt. Dat belooft al veel goeds! Net als de inrichting: zodra je binnenkomt heb je het gevoel een hip barretje in Spanje binnen te stappen. De sfeervolle bar, gave mozaïekjes, en knusse zitjes maken dat je direct de winterse kou buiten vergeten bent.

Escobar Restaurant Amsterdam de pijp eerste sweelinckstraat

Escobar – Restaurant Amsterdam, De Pijp

En ook het eten zorgt voor een kleine mini-vakantie naar warmere oorden! Er staan kleine gerechtjes op de kaart die je kunt delen met je tafelgenoten. Zo staan er Spaanse tapas op het menu, zoals de Manchego die met een verrassende jam van kweeperen geserveerd wordt, of de ruime portie Spaanse ham. Maar er staan ook echte Latijns-Amerikaanse klassiekers op het menu. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit drie soorten ceviche, en je moet zeker de crispy taco’s el pastor proberen. Die laatste kennen we natuurlijk uit Mexico, maar bij Escobar zijn ze veel ruimer belegd dan dat wij uit Mexico gewend zijn 😉 En ze hebben de taco zelf kort gefrituurd, waardoor hij knapperig wordt! Ook vegetariërs hebben genoeg verrassende gerechtjes om uit te kiezen. De geroosterde aubergine met een creme van soya is echt een aanrader, en ook de gegrilde knolselderij met een saus van gerookte manchego is een bijzonder gerecht wat je zeker moet proberen. En als je tenslotte nog een gaatje over hebt: er staat een bananenmousse met salty caramel en een chocolade sorbet op het menu. Jam!

Wat ons betreft is Escobar de ideale plek om weer even in zomerse sferen te komen. Wij gaan er snel weer naartoe!

Escobar

Eerste Sweelinckstraat 10A
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Escobar, Restaurant Amsterdam, De Pijp, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends