Op de toch al leuke Elandsgracht in de Amsterdamse Jordaan is laatst een nieuw Indiaas restaurant geopend. Maar niet zomaar een Indiaas restaurant (waarvan er per slot van rekening toch al best een aantal zijn in Amsterdam). Nee, een Indiaas streetfood restaurant. En dat hadden we nog niet in onze hoofdstad. We gingen hier dan ook maar al te graag langs om te proeven.

29 Spices, Amsterdam Jordaan

29 Spices Amsterdam Jordaan

In het gemoedelijke restaurant worden we meer dan warm welkom geheten door de manager Jacques. We krijgen een tafel midden in het restaurant zodat we alles goed mee kunnen krijgen. Om de heerlijke geuren die je vanuit de keuken achterin tegemoetkomen kun je in ieder geval niet heen. Op de kaart vind je, zoals gezegd, veel Indiaas streetfood: bekende gerechten zoals samosa en pakora, maar ook (voor ons althans) minder bekende gerechten. Daarnaast kun je er je eigen gerecht samenstellen, waarbij je verschillende keuzes hebben. En naast bier, wijn en fris, geniet je hier ook van lokale dranken zoals chai tea en mango lassi (beiden ook als cocktail te bestellen).

We besluiten ons volledig te laten verrassen, en gaan af op de keuzes die Jacques en chef Deepak voor ons maken. En daar hebben we geen moment spijt van gehad!

Als eerste krijgen we pani puri en masala papad, en we zijn meteen gegrepen door de smaken en kruiden. Het restaurant heet absoluut niet voor niets 29 Spices. Grappig detail: bij de pani puri krijgen we een kaartje met instructie hoe het gerecht te eten. Het volgende gerecht is de Delhi samosa chaat: zelfgemaakt gebak, gevuld met gekookte en gekruide aardappelen en verse Indiase kruiden. Geserveerd met tamarine en koriander chutney, en gegarneerd met bhujia, verse ui, tomaat en koriander. Een heerlijk verfijnd gerecht met alle smaken mooi in balans. Als hoofdgerecht krijgen we de Hyderabadi biryani met kip, en doen ons best om het grote bord tot op de laatste rijstkorrel leeg te eten. Naast de gerechten genieten van de gezellige sfeer, mango lassi en Indian spiced gin & tonic.

29 Spices Amsterdam Jordaan

29 Spices Amsterdam Jordaan

Alhoewel we eigenlijk geen plek meer hebben laten we ons toch verleiden tot een dessert: gulab jamun, wat een soort donuts in rozenwatersiroop zijn. En we krijgen geen spijt! Samen met een chai tea is het de perfecte afsluiter van deze Indian streetfood ervaring.

Naast het restaurant kun je hier ook eten afhalen en laten bezorgen. Tevens zijn ze open voor lunch. Wij kunnen niet anders zeggen dan ga het beleven en proeven, en dat wij in ieder geval zeker terugkomen om de rest van de gerechten te proeven!

29 Spices
Elandsgracht 36
Amsterdam

 

 

 

 

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends