Restaurant Taiko, dat heerlijke Japanse fine-dining restaurant in het Conservatorium Hotel, heeft grootste plannen! Zij bestaan namelijk 5 jaar, en dat gaat gevierd worden. Lees hieronder snel meer over wat er dit jaar op het programma staat, én natuurlijk wat voor lekkers je bij Taiko kunt eten. Want we hebben er ook laatst het Omakase-menu uitgeprobeerd, waar we onze ogen uitkeken en onze smaakpapillen aangenaam verrasten.

Restaurant Taiko bestaat 5 jaar!

Om het 5-jarig jubileum te vieren, worden er een aantal four-hands dinners georganiseerd. Chef-kok Schilo van Coevorden heeft een aantal internationale topchefs geselecteerd, die hem op een bepaald moment in zijn carrière beïnvloed hebben. Per four-hands dinner nodigt hij één chef-kok uit om samen een spectaculair diner neer te zetten! Het eerste diner wordt op 3 en 4 november gehouden, en niemand minder dan Albert Adrià is de gast-chef, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli! En welke chefs kunnen we nog meer verwachten? Chef Hisato Hamada, mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Waygumafia, zal eind februari langskomen bij het tweede four-hands dinner. Daarnaast zullen drie-sterrenchef Gérald Passedat en topchef Bobby Geetha hun opwachting maken in maart en april. Houd de site van Taiko in de gaten voor alle informatie en het reserveren van een plek!

Het Omakase-menu bij Taiko

Of je nou wat te vieren hebt of niet, bij Taiko is tafelen gegarandeerd een feestje. Dit gerenommeerde restaurant is onderdeel van het Conservatorium Hotel, dat op zich al een bezoek waard is. Nou is het tekort door de bocht om Taiko af te doen als ‘hotelrestaurant’, deze zaak is namelijk veel meer dan dat. Het uitgebreide Omakase-menu dat we proefden is hier het bewijs van.

Taiko biedt verschillende menu’s aan, waaronder een Omakase menu en een vegetarisch- of geheel veganistisch menu. Ook kun je er à la carte eten, al is het wel zo leuk om álles te proeven – inclusief heerlijke saké en de beste wijnen.

We startten ons menu met Canadese kreeft. Het gerecht bevatte ook rabarber en saké, wat het direct een smaakexplosie maakte. Ook de oesters met heel dungesneden wagyu beef waren origineel en smaakvol.

Taiko Amsterdam

Richting het hoofdgerecht aten we een zwarte bao bun, gecombineerd met wagyu beef. Naast dit gerechten waren ook de silken tofu in een rijke bouillon, de zwarte kabeljauw en de black angus letterlijk om op te eten.

Tot slot kregen we twee heerlijke desserts. De ene met kokos, ananas en pandanijs, de andere met chocolade. Na de zes gangen waren we meer dan voldaan en gingen we nagenietend naar huis.

Naast dat de gangen en gerechten een feestje voor je smaakpapillen waren, was het geheel ook een feestje voor je ogen. De gerechten werden geserveerd op Aziatisch porselein en waren tot in perfectie geschikt op je bord.

Restaurant Taiko
Van Baerlestraat 27
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Taiko Amsterdam is weer geopend en viert haar jubileum!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends