We aten bij Japans restaurant Taiko, waar we onze ogen uitkeken en onze smaakpapillen aangenaam verrasten.

Restaurant Taiko

Of je nou wat te vieren hebt of niet, bij Taiko is tafelen gegarandeerd een feestje. Dit gerenommeerde restaurant is onderdeel van het Conservatorium Hotel, dat op zich al een bezoek waard is. Nou is het tekort door de bocht om Taiko af te doen als ‘hotelrestaurant’, deze zaak is namelijk veel meer dan dat. Het uitgebreide Omakase-menu dat we proefden is hier het bewijs van.

Het Omakase-menu bij Taiko

Taiko biedt verschillende menu’s aan, waaronder een Omakase menu en een vegetarisch- of geheel veganistisch menu. Ook kun je er à la carte eten, al is het wel zo leuk om álles te proeven – inclusief heerlijke saké en de beste wijnen.

We startten ons menu met Canadese kreeft. Het gerecht bevatte ook rabarber en saké, wat het direct een smaakexplosie maakte. Ook de oesters met heel dungesneden wagyu beef waren origineel en smaakvol.

Taiko Amsterdam

Richting het hoofdgerecht aten we een zwarte bao bun, gecombineerd met wagyu beef. Naast dit gerechten waren ook de silken tofu in een rijke bouillon, de zwarte kabeljauw en de black angus letterlijk om op te eten.

Tot slot kregen we twee heerlijke desserts. De ene met kokos, ananas en pandanijs, de andere met chocolade. Na de zes gangen waren we meer dan voldaan en gingen we nagenietend naar huis.

Naast dat de gangen en gerechten een feestje voor je smaakpapillen waren, was het geheel ook een feestje voor je ogen. De gerechten werden geserveerd op Aziatisch porselein en waren tot in perfectie geschikt op je bord.

Na een korte zomerstop is Taiko vanaf vandaag weer geopend.

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends