Kennen jullie PRESSROOM al, het coole restaurant in het INK Hotel, midden in Amsterdam Centrum? Soms ben je namelijk op zoek naar een restaurant in het centrum, en vind dan maar eens je weg tussen alle toeristische plekjes. Lees daarom snel verder waarom wij fan zijn van deze hidden gem!

PRESSROOM restaurant Amsterdam Centrum Nieuwezijds voorburgwal 67
PRESSROOM, Restaurant Amsterdam Centrum

PRESSROOM in het INK Hotel – Restaurant Amsterdam Centrum

PRESSROOM dankt haar naam aan de rijke historie van het gebouw waarin ze is gevestigd. Vanaf 1904 werd in dit gebouw namelijk de krant De Tijd gedrukt. En overal in het restaurant zie je nog verwijzingen naar die tijd: oude telefoons, drukpersen, wij houden wel van dit soort nostalgie!

We beginnen onze avond met een cocktail. De PRESSROOM bar heeft namelijk een indrukwekkend cocktailmenu, en we zijn direct onder de indruk van de the INK-redible! Een cocktail met gin, een egg white en grapefruit en limoensap; wij zijn fan. In deze bar worden ook regelmatig speakeasy borrels georganiseerd, dus houd zeker de facebookpagina van PRESSROOM in de gaten voor de volgende editie.

PRESSROOM restaurant Amsterdam Centrum Nieuwezijds Voorburgwal
PRESSROOM, Restaurant Amsterdam Centrum

Dan wordt ons eten op tafel gezet. We starten met een zalm sashimi en de steak tartaar. Beiden supergoed op smaak, en vooral de steak tartaar blaast ons omver. Goed in balans door de knapperige croutons, de zachte eierdooier en de frisse radijs. Als hoofdgerecht gaan we voor de Beef Rossini en de gegrilde tonijn steak. De Rossini is van ossenhaas, geserveerd met foie gras en een puree van knolselderij: prachtige volle smaken en enorm lekker! De tonijn steak is juist weer heerlijk fris door de salade en de kappertjes die erbij worden geserveerd. Als afsluiter kunnen we de desserts nog net weerstaan en gaan we voor een espresso martini. De perfecte afsluiter van een heerlijke avond!

PRESSROOM – Restaurant INK Hotel
Nieuwezijds Voorburgwal 67
Amsterdam Centrum

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
PRESSROOM in het INK Hotel, Restaurant Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends