Sushi Amsterdam restaurants, zijn er velen van. Maar waar moet je naartoe om echt goede Sushi te eten in Amsterdam? Wij hebben een lijst met 5 beste sushi hotspots van Amsterdam voor je op een rij gezet.

De Japanse keuken staat bekend om zijn Sushi, zo ook in vele restaurants in Amsterdam

Sushi is van origine een Japans hapje. Het bestaat uit rijst en vaak rauwe zeevruchten, daarom is het altijd belangrijk dat het vers en met zorg wordt bereid. Bij de volgende sushi restaurants in Amsterdam ben je hier heel zeker van!

Sushi Amsterdam Top 5

Aangezien sushi tegenwoordig immens populair is onder de Amsterdammers, zijn er ook een tal van restaurants en afhaalrestaurants te vinden. Dit zijn een aantal favoriete van Culi Amsterdam.

 

Sushi Amsterdam: EN Amsterdam, Japanese restaurant and sake bar aan de Dusartstraat

Sushi Amsterdam Genroku

Sushi Amsterdam EN Amsterdam

Ook te gek is En Amsterdam op de Dusartstraat 53 in de Pijp, het sushi restaurant van de voormalig chef ‘Ken’ van het Okura. Deze zaak mag niet in deze lijst ontbreken. Het eten wordt bereid door de chef himself, ze werken met dagelijkse verse ingrediënten en de sushi is echt ‘to die for’. Ze zijn de hele week open voor diner, behalve op zondag. Aangezien het vaak druk is, is het wel handig om eerst even te reserveren.

 

Sushi Amsterdam: Temakery in de Ferdinand Bolstraat

Sushi Amsterdam Temakery

Sushi Amsterdam Temakery

Net nieuw en daarom nog niet zo bekend op onze Sushi Amsterdam lijst, maar helemaal te gek, is het nieuwe Temakery Amsterdam aan de Ferdinand Bolstraat 128 in de Pijp. Wil je niet te lang tafelen, maar gewoon even een snelle hap eten, iets afhalen of thuis laten bezorgen dan is Temakery your place!

Temakery is gespecialiseerd in de Japanse, Hawaiiaanse, Koreaanse en algeheel Aziatische keuken. Hier worden sushi wraps, handrolls en Poké Bowls met veel liefde klaargemaakt. Je stelt je eigen gerecht zelf samen. Eerst kies je de basis, een bowl of een rijstvel, dan quinoa, witte rijst of gemengde sla, vervolgens vis, kip (sous vide), tofu of garnalen. Dan de groenten en de saus en als laatste nog een crunchy. Ook bieden ze te gekke sidedishes aan, zoals; korean wings (mijn fav), kimchi, octoballs, bao bun en ebi furai. Nog een lekker biologisch en natuurlijk drankje erbij, wat wilt een mens nog meer. Alles is dagvers en het assortiment zeer uitgebreid en afwisselend. Asian lovers kunnen hier echt hun hart ophalen.

Sushi Amsterdam: KU Kitchen & Bar in de Utrechtsestraat

Sushi Amsterdam Ku Kitchen Bar

Sushi Amsterdam Ku Kitchen & Bar

KU Kitchen & Bar is next on our list voor Sushi Amsterdam. Het restaurant is gevestigd op de Utrechtsestraat 114 in Amsterdam. Een top plek voor een gezellig avondje met vrienden, waar ze een contemporary Japanse keuken voeren. Je bevindt je in een omgeving met een trendy sfeer en ontvangt sushi van een hoog niveau. Door het glazen raam, dat te zien is vanuit het restaurant, kan je zien dat het eten met grote passie door de chef wordt bereid.

Bij binnenkomst word je door iemand van het personeel ontvangen, waarna je plaats kan nemen aan één van de tafels. Het menu bestaat uit verschillende Japanse lekkernijen, waaronder natuurlijk delicious sushi gemaakt met alleen duurzame vis. En voor degenen die een beetje hulp nodig hebben bij eten met stokjes, zijn er speciale hulpstokjes aanwezig, altijd handig voor de sushi beginners onder ons.

Als kers op de taart hebben ze ook nog eens fijne desserts en cocktails. Zeker een aanrader voor een avondje “night in the town”.

Sushi Amsterdam: Yamazato, in het Okura Hotel met een Michelin Ster

Sushi Amsterdam Yamatzo

Sushi Amsterdam Yamatzo

Nu we het toch over het Okura hotel hebben, kunnen we meteen even kijken naar het Yamazato Restaurant in dit hotel waar ze echt goede sushi in Amsterdam serveren. Dit restaurant heeft al sinds 2002 een Michelinster en zit dan ook vaak rond het middaguur vol met Japanners die daar sushi eten. De prijscategorie is behoorlijk hoog, maar de kwaliteit die je er voor terug krijgt is uitmuntend.

Yamazato serveert eten volgens de authentieke Kaiseki keuken. Ook aan het decor is veel aandacht besteed. Dankzij de klassiek Japanse inrichting heb je echt het gevoel even in Japan te zijn. Dit thema is ook doorgevoerd in de werkkleding van de vrouwelijke bediening. Niet alleen zijn bijna alle dames van Japanse afkomst (hierdoor spreken de meeste geen Nederlands, maar wel Engels), ook dragen ze allemaal traditionele kimono’s.

De sushi wordt aan de sushibar voor je neus vers bereid door de top-chefs, verser dan dit krijg je het bijna niet. Daarnaast hebben ze ook nog seizoensgebonden menu’s, een bentobox (soort lunchbox met heerlijke Japanse lekkernijen, sashimi en nog veel meer) en een a lá cartmenu. Je vindt het restaurant op de Ferdinand Bolstraat 333.

Sushi Amsterdam: Geisha op de Prins Hendrikkade

Sushi Amsterdam Geisha

Sushi Amsterdam Geisha

Last but definitely not least in ons lijst over Sushi Amsterdam is Geisha. Een prachtig restaurant, met Oosterse ambiance, midden in het bruisende Amsterdam. Het restaurant zit een beetje verstopt op de Prins Hendrikkade 106A en is daarom makkelijk over het hoofd te zien, maar als je ze gevonden hebt zal je ongetwijfeld smullen van zeer goede sushi.

De smaak van de sushi en sashimi is heerlijk en voor het genot van het oog zijn de borden prachtig opgemaakt. Het mag wat duurder zijn, maar het is je geld zeker waard en probeer dan zeker ook eens de Dragon roll. Niet alleen hebben ze heerlijke sushi; ze bieden ook nog eens een gezellige cocktailbar waar je heerlijk cocktails kunt drinken en ook de sparkling sake is een absolute aanrader.

Naast de heerlijke sushi serveren ze ook huisgemaakte dimsum. Vind hier de favoriete dimsum restaurants in Amsterdam van Culi Amsterdam: Dim Sum Amsterdam

Lees ook ons artikel over

Foodhallen Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Restaurants Lunch Amsterdam Restaurants Dinner AmsterdamRestaurants Borrel Amsterdam

 

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (24 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +11 (from 11 votes)
Beste 5 Sushi Amsterdam Restaurants, 7.2 out of 10 based on 24 ratings
Share this article with your friends