Waar twee weken geleden de Foodhallen haar al deuren officieus openden, was afgelopen dinsdag het moment aangebroken waar we al maanden naar hadden toegeleefd: de officiële feestelijke opening van foodie Mecca: de Foodhallen in Amsterdam oud-west!

Weken lang hebben we elk weekend ongeduldig door de ramen van de oude tram remise gekeken, hopende dat dat het verbouwingsproces zou doen versnellen. We hebben gespeculeerd over de standhouders en wie waar zou komen. Het hield ons, to say the least, nogal bezig.

Toen we na al die tijd eindelijk naar binnen mochten was alsof onze gedachten waren gelezen en onze gebeden werden verhoord. Na o.a. Madrid en Londen, hebben nu ook wij nu onze eigen indoor foodmarket met een breed scala aan culinaire heerlijkheden en twee bars. En hoewel de naam “hallen” wellicht anders doet vermoeden, is het er juist erg gezellig. De trams hebben plaats gemaakt voor maar liefst 21 verschillende geweldige eetstands en de grote, kille industriële ruimtes van toen voelen nu warm, vertrouwd en authentiek. Leuk detail: de oude tramrails lopen nog door de zaak.

Na een rondje door de Foodhallen besloten we onze eerste honger en nieuwsgierigheid te stillen met een “steak sandwich” van L ’Entrecote et les dames. Deze wordt ter plekke klaar gemaakt en liefhebbers van de welbekende dragonsaus uit het restaurant, kunnen hier hun hart ophalen. Een heerlijk rijkelijk, met a la minute gegrilde steak belegd broodje, voor een prima prijs van € 6,50. Dit zou zomaar eens een favoriet kunnen worden. Op naar de volgende zaak, waar we door de mensen van Maza super enthousiast werden ontvangen en allerlei hummus voorgeschoteld kregen. Tip: probeer de wasabi en ras el hanout humus, deze zijn net zoals de anderen huisgemaakt maar worden alleen in de Foodhallen geserveerd/verkocht en zijn erg lekker! Zaak nummer 3 die we aandoen is Viet View. De naam alleen is al reden genoeg om de Vietnamese street food te proeven. Wij gingen voor de “banh mi” hanoi chicken en glazed pork belly, vier (ieder twee) vers belegde en goed gevulde broodjes a € 7,-, die barsten van de smaak! Wederom een winnaar. Nog 18 te gaan…

De Foodhallen is dé plek bij uitstek om gezellig af te spreken voor de lunch, borrel, een snelle hap of een date. Al gegeten of geen trek? Niet getreurd, de twee bars bieden uitkomst voor een mooie avond barhangen of alleen een glaasje. Leuk: naast de Foodhallen zit, hoe kan het ook anders, de Filmhallen. Een idealere combinatie bestaat bijna niet. Nooit meer gedoe over eten vóór de film en altijd een fijne plek om een drankje te drinken ná de film. Fijn: je kan overal pinnen.

Aantal van onze Favorieten zijn:
1. The Rough Kitchen
2. Viet View
3. L’entrecote et les dames
4. Maza
5. Caulis

Adres: Hannie Dankbaarpassage 16 (Ten Kate straat- zijingang de hallen)
Buurt:  Oud-West
Website: De Foodhallen
Sfeer: Gezellig druk, Biergarten gevoel!
Rekening: Gemiddeld € 15 p.p. voor twee gerechtjes
Reserveren: Nee
Kraanwater: Nee
Terras: Nee

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.4/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Foodhallen Amsterdam zijn officieel open en wij zijn gaan testen, 8.4 out of 10 based on 8 ratings
Share this article with your friends