Op de hoek van de Herengracht en de Herenstraat zit brasserie Baton. Onder buurtgenoten bekend om de grote variatie aan broodjes en salades, maar wellicht nog beter bekend om de goede koffie. Vanaf acht uur ’s ochtend kun je bij Baton al terecht voor een (Illy) koffie (to go) – eindelijk echt goede koffie – met een verantwoord stukje ontbijtkoek.

Voor wie aan koffie en een krant met uitzicht over de gracht niet genoeg heeft is de koffie (of thee) op de vroege morgen te combineren met een vers gebakken croissant met jam en boter, een stukje kruidkoek en een glas vers geperste sinaasappelsap, voor de schappelijke prijs van zes euro zeventig. De gezellige mix aan buurtgenoten, toeristen en zakenlui maakt dat het er vaak druk is, maar dat je je altijd welkom voelt. Personeel is en blijft – hoe druk het ook is – altijd vriendelijk en servicegericht en je hoeft nooit lang te wachten, waardoor het ook voor mensen die in de buurt werken een favoriete plek is om even snel binnen te stappen.

De pistoletjes, ciabatta’s en waldkornbollen met bijv. buffelmozarella, carpaccio of geitenkaas uit de oven met honing, tijm en walnoten, worden de hele dag door vers afgebakken en dat merk je meteen als je in het kakelverse broodje bijt.

Brasserie Baton is de hele week geopend vanaf 8u s’ochtends en in het weekend een uurtje later. Baton sluit om 18u. Wil je broodjes, salades of soep afhalen dan kan dit tussen 9u en 15u (met eventuele allergieën houden ze graag rekening, maar geef het even door).

Adres: Herengracht 82, Amsterdam
Buurt: Amsterdam Centrum
Website: Baton
Sfeer:  Gezellig voor lunch met mooi zomers terras
Rekening: € 11 voor broodje met verse muntthee
Kraanwater: Ja
Terras: ja

Brasserie Baton Herengracht Amsterdam

Brasserie Baton Herengracht Amsterdam 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Brasserie Baton, Herengracht, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends