De zomer mag dan misschien zo goed als voorbij zijn, de culinaire events staan nog altijd voor je in de rij. Terwijl we nog even gezellig genieten van de nazomer met vrienden, collega’s en familie, luiden we onder het genot van hapjes en drankjes goed gevuld de herfst in. Benieuwd welke food events je echt even moet bezoeken? Culi Amsterdam heeft ze voor je op een rij gezet.

 

IJburg serveert 11, 12 en 13 september op het centrumeiland voor €25, – pp

Een nieuw pop-up restaurant met een wel heel apart concept…er is namelijk geen keuken. Het is dus eigenlijk een bezorgrestaurant. De thuiskoks van IJburg bereiden in hun eigen keuken een driegangenmenu voor, die vervolgens door fietskoeriers bij de gasten aan tafel wordt geserveerd. Op de site van IJburg serveert vind je alles over de koks en het reserveren van een tafel.

Ijburg serveert Homepage

 

Seafoodsunday 13 september Razmataz Amsterdam

Elke zondag staat Ramataz in het teken van heerlijke seafood. Maar zondag 13 september is een primeur er staat namelijk voor het eerst een pan verse mosselen op het menu. Vanaf 12 uur is iedereen welkom op het terras of in de ensuite. Natuurlijk blijft ook de rest van het seafoodmenu beschikbaar.

Seafoodsunday @ Razmataz Homepage

 

Pure market 13, 20 & 27 september

Zondag 13, 20 en 27 september staan het Amstelpark, Beatrixpark en Park Frankendael weer in het teken van de Pure markt. Van 10.00-18.00 uur kun je hier genieten bij meer dan 100 heerlijke ambachtelijke deelnemers op het gebied van lekker eten en drinken.

Pure market Homepage

 

Boskeukens 13, 20 & 27 september Amsterdamse Bos

Iedere zondag staan er tussen 12:00 en 18:00 Boskeukens in het Amsterdamse Bos. Met gevarieerde gerechten van hamburgers en stoofvlees tot de gezonde superfoods en groentesapjes is er voor ieder wat wils. Bekijk van tevoren wel eerst even de locaties van de foodtrucks.

Boskeukens Homepage

 

NeighbourFood Market 19 & 20 september Westergasfabriek

Het Westergasterrein zal op 19 en 20 september van 12.00 – 18.00 uur dé plek zijn voor iedereen die van goed, ambachtelijk en lekker eten houdt. Entree is gratis.

NeighbourFood Market

 

Sushi workshop 24 september Okura Hotel Amsterdam

Het is misschien niet echt een evenement, maar wel super leuk om aan deel te nemen. Een sushi workshop van Okura’s tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. In vier uur tijd leer je met topingrediënten een Michelin-waardig driegangen menu te creëren. Lijkt dit je ook wat? Voor € 100, – p.p. heb je het complete pakket inclusief producten, wijn, water en thee.

Sushi Workshop at Okura Hotel Homepage

 

Markt van 1001 smaken 27 september Jan van Galenstraat Amsterdam                                        

Een middag die in het teken staat van proeven, proeven en nog eens proeven. Food center opent haar deuren voor iedereen die eens een kijkje achter de schermen wil nemen bij deze groothandel. Met verschillende kraampjes en terrasjes, en gevarieerd betaalbaar eten ,hebben ze het perfecte recept gecreëerd voor een geslaagde middag.

Markt van 1001 smaken homepage

 

Kloosterbier proeven in de Bijlmer op 26 september

Een walk-in-proeverij met eigen gebrouwde bieren als DubbelBlond, Weizen en IPA in het kleiklooster van de Bijlmer.

Klosterbier proeven in de Bijlmer

 

 

De SMKBLVRD 27 september Sloterpark

Met een wijds uitzicht over de Sloterplas kan je bij De Smaakboulevard genieten van hapjes, drankjes én entertainment. Dankzij de 18 verschillende keukens en 35 foodtentjes is De SMKLVRD zeker een bezoekje waard!

Smaakboulevard Homepage

 

 

Lees ook ons artikel over

Beste Dim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Restaurants Lunch Amsterdam Restaurants Dinner AmsterdamRestaurants Borrel Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
De Top 9 culinaire events van Amsterdam in September, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends