“Do you feel lucky…punk?” Mannelijke quotes refererend aan de naam van dit restaurant komen bovendrijven voordat we binnenkomen bij Restaurant Eastwood, het bier&grill restaurant in het Double Tree Hotel Amsterdam. Wat een andere sfeer treft ons dan verwacht: elegant, open en warm. Onze maître verwelkomt ons hartelijk en na het aanraden van een aperitief, loodst ze ons door de kaart.

Restaurant Eastwood, een absolute aanvulling op het Double Tree Hotel Amsterdam

Knabbelend op chips van pastinaak en biet, wordt ons daarna vers brood gebracht; heerlijk met de San Mauro

Restaurant Eastwood by Hilton Double Tree Hotel Amsterdam

Restaurant Eastwood by Hilton Double Tree Hotel Amsterdam

olijfolie die op tafel staat. In de informele setting waarbij sausjes, mes en vork reeds op tafel staan, lopen jonge bedienden met kraakwitte hemden en leren schorten af en aan met gegrilde stukken vlees en een arsenaal messen waar men zelf uit mag kiezen om het vlees mee te verscheuren.
We beginnen rustig: de bouillabaisse met rouille en croutons en de langoustine met dragon en pecorino. Daarbij zalige Chablis uit de koker van Jean-Marc Brochard van Domaine Sainte Claire. De bouillabaisse neemt ons zwierig mee naar Frankrijk, en de verassende combinatie van langoustines en pecorino is zo lekker dat we het gerecht bijna nogmaals zouden bestellen. Fleurige bloemetjes kleden het gerecht mooi af.

De imposante specials op de menukaart liegen er niet om: een New York steak a 400 gram of de Tomahawk van 800 gram zwaaien naar ons vanaf de menukaart. Met dat bijltje hebben wij eerder gehakt, en gaan daarom vanavond af op de aanraders: de picanha steak van gevierde Australische Angus en de gebakken schol. Een volle zinfandel begeleidt onze hoofdgerechten en stelt bij beide niet teleur. De risotto met groene kruiden is haast zwaarder dan de Porterhouse steak, maar we doen ons best. Het vlees is boterzacht en ware vleesliefhebbers zouden wij dan ook zeker hierheen sturen: de duidelijk zichtbare liefde voor kwaliteitsvlees en de zorgvuldige bereiding stemmen ons vrolijk.
Hoewel onze instincten anders zeggen, gaan wij voor het meest populaire dessert: het praline en frambozendessert met citroenijs. Eveneens prachtig gepresenteerd en ook: een aanrader.

Wanneer in het Double Tree, blijf dan niet enkel op de begane grond. Onder begeleiding worden we naar de liften gebracht die ons naar The Sky Lounge doen rijzen: een luxe lounge waar men kan genieten van een prachtig uitzicht over Amsterdam en een scala aan cocktails, whisky’s en Champagnes klaar staan. Pakken, cocktailjurkjes en tenue de ville staan losjes verspreid te praten of vieren iets in kleine groepen.
Kleed je naar de gelegenheid en bereid je voor op een heerlijke avond: het Double Tree blijft zichzelf verbeteren en Eastwood is daar een absolute aanvulling op.

Adres: Oosterdoksstraat 4, Amsterdam
Buurt: Centrum Amsterdam
Website: Eastwood
Terras: Ja
Kraanwater: Ja
Prijscategorie: voorgerechten €10,00, Hoofdgerechten €15,00
Sfeer: avondje uit

Lees ook ons artikel over:

Top 6 Sushi Restaurants in AmsterdamDim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Restaurants Lunch Amsterdam Restaurants Dinner AmsterdamRestaurants Borrel Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends