Restaurant ZA: een restaurant met een knap interieur, ruim maar door de slimme indeling toch knus, eigentijds met een chique twist. De menukaart kent Mediterrane invloeden en is gericht op het shared dining concept. Het benoemen waard is het plekje, want damn – er is weinig mooier dan zo’n locatie direct aan het water met zicht op de Houthavens.
ZA Amsterdam, Houthavens
Blij dat we hier een half jaar na de officiële opening nogmaals mogen aanschuiven. De vorige keer was ons namelijk erg goed bevallen (lees het artikel hier). Ook deze avond openen we met een cocktail aan de bar. Deze zijn ingedeeld naar de karakteristieke smaken per land; zo zijn er cocktails uit Italië, Spanje, Griekenland en Marokko. Wij gaan voor de Quatro met Limoncello en de Carrot met Tequila. De eerstgenoemde wat zoeter, de ander met een lichte bitter. Yum. Het is niet voor niets dat Vogue Magazine Restaurant ZA heeft uitgeroepen tot één van de top 5 cocktail bars van Amsterdam.
We nemen plaats aan een tafeltje direct aan het raam. Het restaurant is ruim en biedt plek aan zo’n 100 personen. Het heeft een slimme indeling met meerdere ‘hoekjes’ en is daardoor absoluut gezellig te noemen. Er heerst een internationale vibe en door het gedimde licht, de marmeren tafels, messing details en rustige achtergrondmuziek ook een relaxte sfeer. Met lekker weer kan je plaatsnemen op het terras aan de voorzijde.
Op het menu vind je gerechten die zich goed lenen om te delen. Kan je lekker veel uitproberen. Maar, ben je in een iets minder sociale bui, dan is dit ook geen enkel probleem. Houd je ze gewoon voor jezelf. Over het eten zijn wij meer dan te spreken. Chef Vincent Foppen heeft de dagelijkse leiding in de keuken en vertelt ons over zijn passie voor pure ingrediënten en gerechten met een vernieuwende twist. Daarmee boekt hij absoluut succes, want voor zijn signature Beef Tartare komen mensen van heinde en verre. We kunnen niet anders dan dit volkomen begrijpen, want het is niet alleen om de vingers bij af te likken, maar door de toevoeging van aardappel crème en gefrituurde kappertjes ook erg origineel. En da’s toch wel een gouden combi. Verder worden we verwend met tonijn, huisgemaakte falafel, octopus, bloemkool met peterseliesaus en toe een heerlijk chocoladedessert om te delen. Voldaan turen we over het water. Het was heerlijk.
Pas aan het eind van de avond ontdekken we dat er ook nog een Chef’s Table aanwezig is, waardoor je een uniek kijkje in de keuken kunt krijgen. De volgende keer – want jawel, die gaat er sowieso komen – hopen we daar een plekje te kunnen bemachtigen. We zijn benieuwd wat Vincent Foppen dan voor ons in petto heeft. We hopen dat de Beef Tartare dan nog steeds op de kaart staat.
Restaurant ZA Amsterdam
Danzigerkade 4
Amsterdam
Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
No Comment