Er is weer een nieuwe must-go geopend in de Amsterdamse Houthavens! Wij waren proeven bij de feestelijke opening van Restaurant ZA en waren erg onder de indruk van alle bijzondere smaken én van het geweldige interieur.

Restaurant ZA, Amsterdam

Restaurant ZA, Amsterdam

Restaurant ZA Amsterdam, Amsterdam West

Dineren bij Restaurant ZA in de Amsterdamse Houthavens is een heus feest. Het grote en nieuwe restaurant heeft een bijzondere ambiance en is opgericht met de Mediterrane keuken als inspiratiebron voor zowel het menu als het interieur.

Het concept is simpel, maar origineel. Het menu bestaat uit kleinere gerechtjes die je kunt delen – of lekker voor jezelf kunt houden.

Restaurant ZA, Amsterdam

Restaurant ZA, Amsterdam

Stefano Franco, mede-oprichter van Restaurant ZA, heeft sinds zijn jeugd al een passie voor eten, die gevoed werd door zijn Zuid-Italiaanse familie. Het perfecte deeg dat hij in de loop der jaren heeft ontwikkeld vormt dan ook een belangrijke basis voor de menukaart van Restaurant ZA. Het is menu neemt je mee op een culinaire, mediterrane reis.

Voordat we aan tafel gingen, startten we met een cocktail aan de statige bar, waar we een origineel cocktailmenu voorgeschoteld kregen. De twaalf cocktails zijn – net als de gerechten – allemaal geïnspireerd op de mediterrane keuken.

Het interieur is strak en modern, maar met een twist. Ondanks de grootte van het restaurant voelt het op een of andere manier toch knus aan. Elk detail klopt in ieder geval: van de messing details tot de marmeren tafels en zwarte lampen. Je waant je in een heus design walhalla, zonder dat het de aandacht wegtrekt van het heerlijke eten.

P.S. Wij vonden Restaurant ZA zo geslaagd dat we er inmiddels voor een tweede keer zijn geweest en

Restaurant ZA, Amsterdam

Restaurant ZA, Amsterdam

hebben genoten van dit verfrissende shared-dining concept. Een echte aanrader en de moeite waard om voor om te fietsen.

Restaurant ZA

Danzigerkade 4

1013 AP Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends