Er is een nieuwe aanwinst in het centrum van Amsterdam; Satchmo heeft zijn deuren officieel geopend! De naam Satchmo verwijst naar de bijnaam van Louis Armstrong, en dat is precies de sfeer die deze nieuwe hotspot uitstraalt; een luxe, jazzy sfeer met een jaren twintig tintje. Wij hadden de eer om bij de opening te zijn, en geloof ons; hier wil je snel een keer naartoe!

Satchmo Restaurant Amsterdam Centrum Rokin

Satchmo, Restaurant Amsterdam Centrum

Satchmo, Restaurant Amsterdam Centrum

Satchmo zit in een statig pand aan het Rokin, dat een totale transformatie heeft ondergaan. Het resultaat is fantastisch. Door de diepe donkere kleuren, gouden tinten, en fluwelen bekleding oogt het intiem en exclusief. Het restaurant is verdeeld over twee verdiepingen, en als we naar boven lopen zien we direct de uitgebreide wijnselectie en de indrukwekkende cocktailbar. Dit belooft veel goeds!

We beginnen met een glas champagne in de cocktailbar, waar we oesters en gyoza’s geserveerd krijgen. De oesters zijn op smaak gebracht met passievrucht en rode peper. Ik houd zelf normaal van een oester in zijn meest pure vorm, maar dit was een bijzonder lekkere combinatie!

Satchmo Restaurant Amsterdam Centrum Rokin

Satchmo, Restaurant Amsterdam Centrum

Daarna gaan we aan tafel en gaat de avond écht beginnen. We starten met tonijn, gewenteld in zwarte sesam en kort gegrild. Deze wordt geserveerd met een soja en truffel teriyaki en gefrituurde lotuswortel. Een heerlijk licht gerecht! Dit wordt gevolgd door een steak tartare, met een lekker grove structuur. En hij wordt extra bijzonder door de eierdooier die op 63 graden gegaard is, waardoor het een gelei wordt. Maar de echte klapper is het hoofdgerecht. Wanneer de simmental tomahawk geserveerd wordt vallen alle monden open. Prachtig gegrild vlees dat midden op tafel gezet wordt om te delen, en waar je mes doorheen snijdt als boter. We krijgen er vers geraspte zwarte truffel overheen, en een lobbige bearnaise en authentieke chimichurri ernaast. En dit alles met heerlijke wijnen! Wanneer het dessert geserveerd wordt, chocolade shortcake met gegrilde ananas en karamelijs, hebben we nog net een plekje over om deze te proeven; de perfecte zoete afsluiting van dit menu.

Trakteer jezelf dus binnenkort ook op een avondje Satchmo! Deze avond met enorm lekker eten, bijzondere sfeer en fantastische bediening wensen wij iedereen toe.

Satchmo

Rokin 95
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Satchmo, Restaurant Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends