A-fusion is een van de beste en gezelligste, moderne Aziatische restaurants van Amsterdam. Dit vindt ook de Guide Michelin waar ze in staan met een Bib Gourmand vermelding. Gelukkig kun je hun overheerlijke sushi en Aziatische fusion gerechtjes ook thuis bestellen (via Thuisbezorgd, Deliveroo of telefonisch) of ophalen.
Tip: ook leuk voor de niet-(meer)-Amsterdamse lezers want A-Fusion heeft nog andere locaties buiten Amsterdam, nl in Volendam en in ’t Gooi: Naarden, Baarn, Loosdrecht.

De sushi van A-fusion is echt niet normaal lekker, maar pas op, hierna wil je nooit meer anders. Het water loopt je toch al in de mond als je het menu leest? Hun special sushi rolls: beef truffle sushi of de Rock & Roll met gefrituurde garnaal en coquilles. En daar hebben ze ook een box van, de special sushi box.

Restaurant A-fusion – take away

Wij hebben afgelopen weekend afgehaald bij A-fusion. De verschillende vestigingen hebben net iets andere menu’s, maar bij allemaal is de keuze moeilijk. Er staat zoveel lekkers op de kaart. Je kunt ook bellen, ze adviseren je graag. Wij gingen voor een sushi box en een paar heerlijke gerechtjes. We hadden echt het uiteten gevoel, gewoon thuis aan tafel.

Alles is prachtig verpakt waardoor je niets op andere schaaltjes hoeft te leggen. Wij begonnen met de Larb Gal, een heerlijk fris gerechtje, met boterzacht kipgehakt in een knapperig slablaadje wat je dipt in yuzu-sojasaus (lekker!). Ook hadden we Satay Daging, hele lekkere, malse beefspiesjes met huisgemaakte ketjap, kroepoek en een Mango Papaya salade met garnalen. Zo’n goede combinatie garnalen met zoete mango’s, een van mijn lievelings! En om het helemaal af te maken hadden we ook nog oesters (alleen bij de Gooische locaties).

Restaurant A-fusion – sushibox

Het blijft toch zo leuk om je tafel vol te hebben met lekkere gerechtjes die je met elkaar deelt. We waren nog niet klaar, want we hadden ook een sushi box, de November Sushi Box (houd de Instagram van A-fusion in de gaten voor speciale deals). Daarin zaten de Crunchy Chicken Roll, de Flame Sake Roll, Salmon Avo Roll en de Spicy Tuna Roll. Hoewel ik zelf nooit zo’n fan ben van sushi met kip, heeft deze Crunchy Chicken Roll mij het tegendeel bewezen. De sushi was echt geweldig, een goede combinatie van rollen met verschillende structuren. Iedere rol kwam met een eigen perfect passend sausje waardoor je eigenlijk geen sojasaus meer nodig hebt. De rollen zijn rijk gevuld en belegd. De zalm van de Flame Sake Roll was echt fantastisch! Komend weekend weer?

Als je van Aziatisch eten houdt, mag je deze take away echt niet missen! En zodra het weer kan, reserveren wij snel een tafeltje bij dit pareltje op de Zeedijk.

A-fusion
Zeedijk 130
1012 BC Amsterdam
020-3304068

Meer tips voor take away in Amsterdam?
Lees dan: Cucina Casalinga, NOMADSMorgan & MeesLocal Dealer Food incRon Gastrobar, take away in Amsterdam Oost

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (14 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)
Aziatische fusion en sushi take away bij A-fusion Amsterdam Centrum en ’t Gooi, 7.6 out of 10 based on 14 ratings
Share this article with your friends