Local Dealer food inc. is hét restaurant in Amsterdam Oost voor je Mexicaans eten cravings. Met haar vrolijke vibe fleurt het het hele Dapperplein op, en mensen komen uit alle kanten van Amsterdam voor de pittige burrito’s en hun signature cocktails. Wij gingen er vorige week wat eten afhalen en zoals je wel kunt lezen zijn we super enthousiast!

Local Dealer food inc. – Restaurant Amsterdam Oost

Local Dealer Restaurant Amsterdam Oost Dapperplein
Local Dealer food inc. – Restaurant Amsterdam Oost

Local Dealer food inc. is pas een paar maanden open, en als je sinds die tijd een keer op het Dapperplein bent geweest, dan heb je het zeker gezien. Hele vrolijke lichtjes, felgekleurde picknicktafels en gezellige mensen: wij waren meteen benieuwd! Deze gezelligheid is opgericht door Jeroen Lens, met zijn partners in crime Kai Hensley en Eliraz Abbou. Jeroen heeft een paar jaar in Mexico gewoond en werd daar verliefd op de sfeer en het eten. En deze liefde brengen ze nu naar Amsterdam! Met hun restaurant Local Dealer, én met hun foodtruck, die je al voorbij hebt kunnen zien komen op festivals.

Ik schrijf dit ten tijde van de lockdown, dus gelukkig kunnen we wel eten afhalen maar helaas betekent het ook krukken op tafel en weinig mensen binnen. Maar je ziet direct voor je hoe het hier in de zomer is geweest: een fantastisch groot terras met lampjes en parasols. Cocktails op de kaart en in het weekend tot 3u ’s nachts open.  Echt een cool stukje Mexico in Amsterdam! En dat geldt ook voor het eten. We eten twee heerlijke burrito’s: een lekker rokerige en spicy Chunky Chicken Burrito en de Shredded Beef Stew Burrito. Bij beide spatten de smaken er vanaf en zijn ze heerlijk juicy. Ook eten we de Chicharron: gefrituurd buikspek wat superspeciaal wordt door de Mole, een saus op basis van cacao. En we zijn enorm verrast door de Esquites: een salade met mais, limoen mayonaise en koriander. Heel lekker fris en comforting!

Local Dealer Restaurant Amsterdam Oost Dapperplein burrito
Local Dealer food inc. – Restaurant Amsterdam Oost

Omdat Local Dealer ook bekend staat om haar cocktails, proeven we die ook even mee. Ze infusen hun tequila zelf met jalapeños, wat maakt dat we een lekkere Spicy Margarita drinken, een echte aanrader! En ken je de Michelada nog van je vakantie in Mexico? Die bijzondere, pittige biercocktail, wordt hier volgens eigen geheim recept gemaakt. Eén slokje en je bent meteen weer even terug op het strand in Playa del Carmen. Snel een keer naartoe gaan dus!

Local Dealer food inc.
Dapperplein 23
Amsterdam Oost

P.S. nog meer zin gekregen in Mexicaans eten? Check dan ook zeker onze eerdere special met de beste Mexicaanse restaurants van Amsterdam!

P.P.S. En op zoek naar nog meer take away opties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Local Dealer food inc. – Restaurant Amsterdam Oost, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends