Al bijna zes weken leven we in onze nieuwe realiteit. Al bijna zes weken niet uiteten en dat duurt nog minimaal tot 20 mei. Gelukkig is dat best vol te houden met dit weer, maar vooral dankzij alle initiatieven van de Amsterdamse horecaondernemers.

Wekelijks komen er nieuwe menu’s bij of juist nieuwe restaurants die ook hebben besloten om te gaan bezorgen of plekken waar je kunt afhalen. Ook zijn er al restaurants wegens te groot succes gestopt. In dit artikel vind je een aantal van onze favorieten op een rij die ervoor zorgen dat jij het gevoel hebt dat je lekker uiteten bent! Geniet ervan!

Nieuws:

 • Vanaf dit weekend kun je bij het Blauwe Theehuis je favoriete Renato’s pizza’s afhalen
 • Bar Kantoor is live. Ga naar barkantoor.nl, kies je favo gerechten en kies voor ophalen of bezorgen.
 • Bistrot Neuf gaat ook weer koken! Neuf a la Maison. Het menu wisselt wekelijks en gelukkig hoef je jouw favoriete klassiekers niet langer te missen. www.bistrotneuf.nl
 • Marie Amsterdam biedt Marie Chez Vous. Zij doen de boodschappen, ze koken en bereiden de gerechten. Het enige wat je hoeft te doen, is het op te halen en de laatste hand aan de gerechten te leggen. Het twee-gangen menu heeft een vriendelijke prijsje, nl €19,50 pp.
 • Officieel niet uit Amsterdam, maar 2 mei wel in Amsterdam! Wij hebben daar aan de dijk een keer heerlijk gegeten. Restaurant Flicka, bekroond met een Michelinster, uit Kerkdriel, brengt je hun menu op 2 mei naar Amsterdam! Bestellen kan via mail: info@restaurant-flicka.nl of via 06-27841244
The Seafood Bar bij je thuis
The Seafood Bar bij je thuis

Een selectie van Culi’s favorieten:

 • Heb je het menu van Rijks al thuis gehad? Of het ontbijt?
 • Een fine dining ervaring haal je natuurlijk in huis bij Daalder. Speciaal voor hun trouwe fans en gasten. Per dag zijn er een beperkt aantal menu’s beschikbaar en op is op. Houd hun website dus goed in de gaten, zodat je als eerste het weekmenu kunt bekijken!
 • The Seafood Bar: take away, delivery en zelfs een drive in! Ze hebben een heerlijk thuispakket om samen te delen (zie cover foto). Met wijn of desserts. Vinden wij een moeilijke keuze, gewoon allebei.
 • Bij Bistrot des Alpes haal je een stukje Alpen in huis. Charcuterie of hun geweldige fondue en raclette, dit wil je zélfs met dit mooie weer.
 • Heerlijke gerechten met een klassiek Frans karakter en een moderne twist uit de Mediterraanse en Oosterse keuken met een Michelinster bestel je of haal je af bij Sinne.
 • La Fiorita @home serveert het favoriete menu van hun gasten: het menu dello chef. Met duidelijke instructies zet je zelf dit feestmaal op tafel. Je kunt afhalen of laten bezorgen als je in de Jordaan woont. Iedere dinsdag komt het nieuwe menu online.
 • Jacobsz is nu Jacobsz to go! Het menu voor de week opvragen en bestellen kan heel simpel via WhatsApp. Je hoeft de maaltijd alleen maar op te warmen, de instructies worden bijgeleverd: 06-42454677 of www.jacobsz.amsterdam
 • Je favoriete pasta’s en tiramisu van Spaghetteria worden ook bij je thuis bezorgd. Ze hebben leuke acties zoals gratis bezorging of Aperol Spritz bij je bestelling. Houd hun Instagram dus in de gaten.
 • Ieder weekend kun je bij Restaurant Adam uit de keuken eten. Voor slechts 32,50 p.p. biedt Adam elk weekend een 3-gangen menu om jezelf op de beste manier te verwennen.

Gelukkig hoef je de beste dim sum van de stad ook niet te missen:

 • Bij Sea Palace kun je menu’s bestellen, een dim sum box, maar ook hun heerlijke vlees/vis/vegetarische gerechten en noodles staan op het (thuis)menu. Je kunt afhalen of je bestelling laten bezorgen.
 • Oriental City bezorgt hun authentieke Kantonese gerechten en dim sum ook en zelfs in een aantal plaatsen rondom Amsterdam.

Culinaire inspiratie voor thuis:

 • Houd het Instagram account van Restaurant Wils in de gaten want chef Erwin legt je uit hoe je lamsschouder op de BBQ maakt of een gerechtje met asperges of zoete aardappel.
 • Jansz Amsterdam heeft hun favorieten recepten gedeeld op hun Instagram account zodat je thuis nog steeds van Jansz kunt genieten. Wij zijn vooral heel blij met het meatballs recept! Keep them coming Jansz!

Ondanks al deze initiatieven die ons quarantaine leven in Amsterdam een stuk leuker maken, heeft de horeca het ontzettend moeilijk. Draag je steentje bij door deze petitie te tekenen: https://noodfondsvoorhoreca.petities.nl/

We hopen jullie snel weer te kunnen verblijden met real life reviews en aanraders. Stay safe allemaal!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Culi's favoriete restaurants van Amsterdam bij je thuis, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends