Pllek is ons favoriete restaurant op de NDSM-Werf, in Amsterdam Noord. Zomers chillen op het stadsstrand met een biertje en een lekker hapje, ’s winters opwarmen bij de open haard. We waren dus enorm geschrokken van het nieuws dat Pllek mogelijk moet wijken voor een ander project! Lees hieronder waarom wij zo’n enorme fans zijn. En steun Pllek door het tekenen van hun petitie zodat ze hopelijk nog een paar jaartjes mogen blijven!

Pllek, Restaurant Amsterdam Noord

Restaurant Pllek Amsterdam Noord TT Neveritaweg
Restaurant Pllek, Amsterdam Noord

Als je vanuit het pontje de NDSM-Werf oploopt richting Pllek, vraag je je de eerste keer af of je wel op de juiste locatie bent. Je loopt op een schijnbaar verlaten terrein naar een paar containers. Voor de deur staan een aantal toeristen vertwijfeld te kijken of ze wel naar binnen zullen gaan. Maar voor de meeste Amsterdammers is Pllek al niet meer zo’n onbekende. Wij weten dat als je de containers binnengaat, er een lekker warme open ruimte op je wacht. Met gezellige tafeltjes vol leuke mensen, chille banken, een heerlijke open haard en zelfs een grote discobal. En niet te vergeten een prachtig uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam!

Restaurant Pllek Amsterdam Noord TT Neveritaweg falafel
De falafel van Restaurant Pllek, Amsterdam Noord

We gaan aan tafel. Pllek heeft een nieuwe menukaart, die zoals altijd boordevol groenten en duurzame gerechten staat. Zo veel mogelijk ingrediënten komen uit de buurt en de leveranciers zijn speciaal geselecteerd, omdat Pllek het belangrijk vindt om bij te dragen aan een iets betere wereld en een minimale footprint. Dat klinkt super goed, en het smaakt ook enorm lekker!

Als voorgerecht nemen we de Koreaanse falafel en de ceviche van kabeljauw. De falafel is echt een feest om te zien. Twee kleuren tahin en de felrode kimchi springen qua kleur en smaak echt van het bord! Daarbij krijgen we falafel gemaakt van Koreaanse mungbonen, die lekker krokant is. De ceviche is een wat rustiger gerecht; een ruime hoeveelheid kabeljauw gegaard in tijgermelk, met granaatappelpitjes en een avocado crème. Een lekker fris gerecht!

Wanneer als hoofdgerecht de rendang van hert wordt geserveerd, worden we nog enthousiaster. Ook weer een ruime hoeveelheid rendang van gestoofd hert, die ruikt alsof hij rechtstreeks uit Indonesie komt. Door de gratin, cranberry’s en peer wordt dit echt een wintergerecht. Als lichte tegenhanger hebben we ook de kokos- bietencurry besteld. Een subtiele currysmaak en supergezond door de grote hoeveelheid groenten!

Restaurant Pllek Amsterdam Noord TT Neveritaweg petitie
De petitie van Restaurant Pllek, Amsterdam Noord

Na al dit gezonds mag toch een lekker zoet dessert niet ontbreken. De chocoladetaart smelt echt op je tong, en wordt extra speciaal door de witte chocolade schots met zeezout, olijfolie en rozemarijn. En we proeven ook de pompoencake, bijna vergelijkbaar met een worteltaartje, en geserveerd met sinaasappelmascarpone.

Kortom: een heerlijke avond! Wil jij Pllek ook een hart onder de riem steken? Teken dan in ieder geval de petitie, zodat we hopelijk nog lang van ze mogen genieten! En ga natuurlijk snel weer eens langs om een hapje te eten, of kijk op de maandagenda voor live muziek, DJ’s, yoga, kunst en nog veel meer.

Restaurant Pllek
TT Neveritaweg 59
Amsterdam Noord

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Pllek, Restaurant Amsterdam Noord, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends