Kookboek Simply Sabrina Ghayour
Kookboek Simply van Sabrina Ghayour

In het kookboek Simply van Sabrina Ghayour krijg je een prachtige verzameling van makkelijke Midden-Oosterse recepten. Heerlijke kruidige gerechten, frisse salades, spannende rijstgerechten en verleidelijke desserts. Met telkens slechts een kort ingrediëntenlijstje! Superleuk dus om je tafel vol te zetten met een aantal van deze toppers als je vrienden komen eten.

Kookboek Simply van Sabrina Ghayour

Sabrina Ghayour is geboren in Iran, en heeft al een aantal bestsellers van kookboeken op haar naam staan, zoals Persiana en Bazaar. In dit kookboek neemt ze ons mee door een aantal van haar favoriete authentieke Perzische gerechten uit haar jeugd, maar ook een aantal gerechten die ze een nieuwe twist heeft gegeven. Ook vind je er genoeg vegetarische en veganistische gerechten tussen. Wat heel fijn is, is dat ze de ingrediëntenlijst zo kort en niet-exotisch mogelijk heeft gehouden. Daar houden we van!

Kookboek Simply Sabrina Ghayour koken
Kookboek Simply van Sabrina Ghayour – onze eigen creaties

Als je door Simply bladert, dan wordt je als het ware meegenomen op een reis door de keuken van het Midden-Oosten. Lekker chaotisch: hier geen hoofdstukken met alleen maar soepen, of alleen maar stoofschotels. Nee, bij Simply blader je van een bloemkool-komijnsoepje door naar een wentelteefje met parmezaan en kerrie, pik je nog wat geschroeide courgettes mee, en loopt het wat je al in de mond bij een geroosterde zalm en een bieten-feta strudel. De recepten lenen zich erg goed om met elkaar te combineren, en zo je hele tafel vol te zetten met lekker geurige gerechten. En om je hierbij te helpen, heeft Sabrina onder ieder gerecht een tip gegeven met welk ander gerecht je het kunt combineren.

Voor een ongedwongen etentje met spannende smaken kun je dus je hart ophalen met Simply! Wij hebben al een paar gerechtjes gekookt en we kunnen je vertellen: het is supersimpel en super lekker. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, delen we alvast het heerlijke recept voor gemarineerde biefstuk met labneh, pulbiberboter & gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Recept: Gemarineerde biefstuk met labneh, pulbiberboter & gebakken uitjes uit ‘Simply’

Kookboek Simply Sabrina Ghayour biefstuk labneh
Kookboek Simply van Sabrina Ghayour – Gemarineerde biefstuk met labneh

Voor dit gerecht heeft Sabrina Ghayour zich laten inspireren door Turkse Iskender kebap. De gemarineerde biefstuk met labneh en pulbiberboter zorgen voor een simpele maar doeltreffende explosie van smaken. Veeg de yoghurt op met heerlijk zacht platbrood en geniet maximaal.

Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten

  • 450-500 g lendebiefstuk van 2 cm dik, zonder vet en in blokjes van 2,5 cm
  • 1 volle tl gedroogde munt
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl selderijzout
  • 2 el olijfolie
  • 75 g boter
  • 2 volle tl pul biber (Turkse chilivlokken, o.a. Turkse supermarkt)
  • 400 g labneh of uitgelekte Griekse yoghurt*
  • een flinke handvol kant-en-klare gebakken uitjes
  • 2-3 takjes dille, heel fijngehakt
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Laat de biefstuk voor het bakken op kamertemperatuur komen. Doe de blokjes vlees in een mengkom, voeg de gedroogde munt, het knoflookgranulaat, komijnpoeder, selderijzout en een flinke hoeveelheid peper toe en schep goed om. Schep de olijfolie erdoor. Laat het vlees ongeveer 10 minuten marineren. Verhit intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes biefstuk 1 minuut aan elke kant, schep ze op een klein bord en bestrooi ze met zeezoutvlokken. Zet het vuur uit en veeg de koekenpan schoon met keukenpapier. Zet de pan op laag vuur en smelt de boter. Strooi de pul biber in de pan, roer tot de boter rood kleurt en neem de pan van het vuur.

Verdeel de labneh over een grote schaal. Schep de biefstuk met een schuimspaan van het bord, laat het vocht eraf lopen en schik de blokjes op de labneh of yoghurt. Schenk de pulbiberboter over het vlees. Bestrooi met de gebakken uitjes en ten slotte de dille en serveer direct.

 * Meng de dag voordat je dit gerecht gaat serveren de Griekse yoghurt met 2 eetlepels zeezoutvlokken en schep dit op een kaasdoek. Laat de yoghurt boven een kom een nacht in de koelkast uitlekken.

Simply | Auteur: Sabrina Ghayour | ISBN: 9789461432421 | €25,95 | Verschijningsdatum: 6 oktober 2020 | https://www.goodcook.nl/books/simply/

P.S. Wél fan van de keuken van het Midden-Oosten maar niet zo van koken? Lees dan onze special over de beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten in Amsterdam!

Lees ook onze andere artikelen!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Kookboek Simply van Sabrina Ghayour, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends