Er zijn van die (pop-up) restaurants die je raken. Thuisbasis gaat over culinaire ontwikkeling op het gebied van voedseloverschot, circulariteit en gastronomie. Ze vragen zich constant af: hoe zorgen wij als restaurant voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk?

Pop-up

Zo’n concept kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen. Hun pop-up restaurant huist nog tot half maart 2020 aan de Wibautstraat in Amsterdam Oost. Op deze knusse plek voel je je vanaf de binnenkomst meteen welkom.

Het eten

Je stapt bijna letterlijk binnen in de keuken, waar de mannen de heerlijkste gerechten bereiden. Zo proefden wij onder andere kroepoek van heilbot, een gestoofde biet (die er uitzag als een gehaktbal) en gepofte knolselderij. Van die heilbot gebruikt het restaurant trouwens letterlijk bijna elk stuk; van kop tot staart, over een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk gesproken…

Drinks

Leuk detail: ze doen ook mee aan Dry January! Maar niet getreurd: in plaats daarvan hebben ze onder andere de nodige 0.0 (speciaal)biertjes en alcoholvrije “gin” & tonics op de kaart staan.

Dus haast je voor half maart naar de Wibautstraat. Daarna verhuizen ze naar een permanente plek in de Rivierenbuurt.

Restaurant Thuisbasis
Wibautstraat 109, Amsterdam Oost

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends