Restaurant NOMADS heeft nu heerlijke take away opties, met NOMADS at home! Dit fijne restaurant in Amsterdam Oost kennen we natuurlijk van hun steeds wisselende keuken, en ook bij hun take away opties zorgen ze voor lekker veel variatie. Wat dacht je van een menu met beerpairing van Poesiat en Kater dit weekend bijvoorbeeld? Of een menu waarin ze samenwerken met Floris van Straalen, de chef van Felix? En ook voor de feestdagen hebben ze grootste plannen!

Restaurant-NOMADS-take-away-Amsterdam-Oost-Oranje-Vrijstaatkade-eten
NOMADS at home – Restaurant Amsterdam Oost

NOMADS at home, take away bij restaurant Amsterdam Oost

Traveling restaurant NOMADS bevindt zich in Amsterdam Oost, aan de Oranje-Vrijstraatkade. Maar qua keukens trekt NOMADS de wereld rond op zoek naar nieuwe smaken, spannende texturen, pure producten en authentieke foodbelevingen. De ‘reizende keuken’ stopt jaarlijks in twee verschillende landen, en zo hebben wij al eens mogen genieten van heerlijke Jordanese gerechten. En toen waren we al erg onder de indruk: van de sfeer én het eten! Er hangt een fijne intieme setting, ideaal voor een dinertje met vrienden, je lief of je familie. De bediening weet veel van het eten en hun enthousiaste verhalen maken echt je avond. En het eten is zo goed in balans en zo verrassend, dat we er enorm gelukkig van werden. Extra leuk dus dat je nu je eigen huiskamer kunt omtoveren tot een mini-NOMADS!

Het huidige take away menu van NOMADS at home is gebaseerd op de Vietnamese keuken, en is mogelijk om op te halen of te laten bezorgen. Geniet van bijvoorbeeld Bahn Mi, buikspek curry, bao’s met jackfruit of beef en Pho. Een mini vakantie naar Vietnam dus in je eigen huiskamer! En wil je iets extra speciaals in huis halen? Dan staan er ook een aantal speciale menu’s op de planning!

Restaurant-NOMADS-take-away-Amsterdam-Oost-Oranje-Vrijstaatkade-zalm
NOMADS at home – Restaurant Amsterdam Oost

Take away 3-gangen NOMADS Experience

Afgelopen weekend had NOMADS samen met de brouwers van Poesiat & Kater een heerlijk menu samengesteld dat perfect gecombineerd kon worden met hun speciaalbier. En wij mochten dat proeven! We begonnen met een broodje met een spannend dipje van gerookte tofu met limoen, en zetten ondertussen het hoofdgerecht in een pannetje kokend water. Want alles is al klaar en zit in handige gesealde zakjes indien het nog verwarmd moet worden, met een handige instructie over hoe je je bord zo mooi mogelijk op kunt maken. Minimaal werk dus, met een supermooi resultaat!

Voor het voorgerecht legen we een mooi ruim stuk gekarameliseerde, gerookte zalm op een bordje, spuiten er een toefje gepofte knoflook crème bij en garneren het met de watermeloen radijs en de lente-ui olie. En wauw, dit is een echte traktatie. Ook de knoflook crème smaakt licht gerookt, waardoor hij perfect combineert met de zalm en de licht-zoete karamelsaus. De lente-ui olie proeven we niet echt, maar ziet er wel spectaculair uit op ons bord! Hierbij drinken we de Van Vollenhoven’s brown stout van Poesiat & Kater. En die past verrassend goed bij het eten! Het geroosterde aroma van de stout past goed bij de karamel-rokerige smaak van de zalm, en het biertje is verrassend licht. Een goed begin!  

Restaurant-NOMADS-take-away-Amsterdam-Oost-Oranje-Vrijstaatkade-rendang
NOMADS at home – Restaurant Amsterdam Oost – Rendang

Ondertussen is ons hoofdgerecht lekker warm: we schenken eerst de rendang van rund op ons bord, en verdelen de lente ui en pepertjes erover. Hierbij leggen we de sperzieboontjes en een gegrild stuk little gem. Ook krijgen we supergezonde paarse rijst, die we in een apart bakje erbij serveren. En dan nemen we onze eerste hap: opnieuw enorm lekker! De rendang is rijk en kruidig van smaak, met lekker grote stukken lang gestoofde rund. De sajoer boontjes hebben niet een enorme sterke sajoersmaak, maar smaken wel enorm vers en zijn nog lekker knapperig. En de rokerige smaak van de gegrilde little gem past echt goed bij de rendang. En wat fijn is: het smaakt heel gezond! Dat komt door de paarse rijst, maar ook omdat het goed geproportioneerd is en niet te vet. Hierbij drinken we de Poesiat & Kater Smuling IPA. Deze is niet zo fruitig als dat we gewend zijn van IPA, maar heeft juist wat houtachtige, harsige smaak. Interessante smaak, en past goed bij de rijke rendang.

Restaurant-NOMADS-take-away-Amsterdam-Oost-Oranje-Vrijstaatkade-mango
NOMADS at home – Restaurant Amsterdam Oost – Tartelette

We sluiten af met een mango tartelette: een mooi bros taartje, gevuld met een heerlijke mango custard. Dit serveren we met kleine bloedsinaasappel merengue toefjes en een kokos-pistache crumble. De perfecte afsluiting van dit diner: niet té zoet, en lekker in balans door de crunchy crumble en merengue. Het laatste biertje dat we hierbij drinken is de Muuke 12 van Poesiat & Kater. Een gose biertje, dus met een lekker fris zuurtje, en interessante ananas smaken. Wij worden wel vrolijk van dit tropische, Aziatische biertje! Conclusie van de avond: echt een heel lekker diner met interessante biertjes. Dus dat belooft wat voor de andere take away opties van NOMADS.

NOMADS Take away menu met Floris van Straalen – 20 november

Op 20 november slaat NOMADS de handen ineen met Floris van Straalen. Floris is chefkok van Restaurant Felix, dat coole, high-end restaurant dat vorig jaar geopend is in het Felix Meritis-huis. En hij brengt heel wat sterren-ervaring met zich mee: hij begon zijn carrière bij Oud-Sluis*** en  Pure C**, waar hij samenwerkte met Sergio Herman. Later werd hij souschef en chef van restaurant Envy. Het menu komt binnenkort op de site van NOMADS, maar verwacht indrukwekkende gerechten en verfijnde smaken!

Take away feestdagen menu bij NOMADS – 17 t/m 31 december

En ook voor de kerstdagen staat er wat spannends op de planning. Je kunt dan kiezen uit een 3-, 4-, 5- of zelfs 6-gangen menu om thuis er een echt groot feest van te maken! Het menu neemt je mee op reis langs de zuidelijke Zijderoute. Zo staat er bijvoorbeeld een gerecht uit Israël met coquille, safraan sinaasappelsaus en tabouléh op het menu, een runderbavette met massamansaus en Thaise aardappel uit Thailand en een spitskool van de barbecue met vadouvan en kurkuma, geïnspireerd door de Indiase keuken. Dit alles komt met een passend wijnadvies en Spotify playlist. En extra leuk: als je voor 15 november je bestelling plaatst krijg je een fles cava cadeau.

Klinkt goed toch? Het water loopt ons in ieder geval al in de mond, dus wie weet kom je ons binnenkort wel tegen als we allebei bij NOMADS wat lekkers aan het afhalen zijn!

Restaurant NOMADS
Oranje-Vrijstaatkade 55
Amsterdam Oost

P.S. Op zoek naar nog meer take away opties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
NOMADS at home, heerlijke take away bij restaurant Amsterdam Oost, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends