Kampai is die fijne cocktailbar én sushi & dim sum restaurant op de Geldersekade in Amsterdam Centrum. Een enorm fijne plek om lekker aan de bar een cocktailtje te drinken en wat hapjes te eten. Dat kan nu natuurlijk even niet, maar daar hebben ze bij Kampai de perfecte oplossing voor gevonden: je tovert je eigen huiskamer gewoon om tot een cocktailbar! En bestel er meteen wat hapjes bij. Wij namen de proef op de som: dit is echt een grote aanrader!

Take away bij Kampai, Cocktailbar en restaurant Amsterdam Centrum

Restaurant Cocktailbar Kampai Amsterdam Centrum Geldersekade 2
Restaurant & Cocktailbar Kampai – Amsterdam Centrum

Kampai is twee jaar geleden opgericht door drie vrienden, die met hun jarenlange ervaring bij een aantal populaire barren in Amsterdam deze coole cocktailbar op wilden zetten. Een plek voor echt goede cocktails, huisgemaakte sushi en heerlijke dim sum. En als je binnenloopt dan voel je direct de fijne sfeer die ze hiermee neer hebben gezet. Coole behangetjes, een bar om lekker aan te borrelen, gouden accenten en fijne zitjes en vrolijk personeel. Wij zouden er graag in het weekend gezellig een cocktail gaan drinken! Extra fijn dus dat zolang dat nog niet kan, Kampai toch voor ons zorgt, met hun take away menu. Want na het succes van ‘Kampai! cocktails at home’ tijdens de eerste lockdown, gaat Kampai door met dit concept. Sinds twee weken bieden ze hun beste gerechten van de kaart aan om thuis van te genieten, in samenwerking met restaurant Geisha. En wist je dat ze cocktails binnenkort zelfs bij je thuis bezorgen? Ze lanceren namelijk een nieuw concept waarbij hun cocktails door de brievenbus passen, en zo door heel Nederland bezorgd kunnen worden. Ideaal voor een cool cadeau voor je vrienden!

Take away bij Kampai: spannende cocktails

Restaurant Cocktailbar Kampai Amsterdam Centrum Geldersekade 3
Restaurant & Cocktailbar Kampai – Amsterdam Centrum – sushi

Wij halen onze bestelling op en stallen hem thuis uit op tafel. Te beginnen met de cocktails natuurlijk! Op de kaart staan verschillende opties: zo kun je bijvoorbeeld shared cocktails voor 2-3 personen bestellen, maar ook Aziatische biertjes of een ouderwetse bacotrein staan op het menu. Maar het leukste zijn de cocktailboxen met verschillende cocktails. Wij proberen de Date Night Box uit: hierin zitten drie cocktails in om te delen. We starten met de Tommy’s Margarita: een margarita met flink wat pit, wat nog verder versterkt wordt door de gedroogde limoen die erbij wordt geserveerd. Deze bevat namelijk zwart zeezout, waardoor de cocktail een lekker zoutig tintje krijgt. Jam!

Take away bij Kampai: heerlijke sushi

Met de eerste cocktail in onze hand, beginnen we met de sushi. We eten de California Roll, die bij Kampai met zowel krab als zalm gemaakt wordt, met avocado en vrolijke, felgekleurde viseitjes. Mooie ruime stukjes sushi, en direct een lekker begin! Ook eten we de Ebi Furai Roll: altijd lekker als er tempura garnaal in de sushi zit, dus ook dit is een succes. Onze favoriet is de Rainbow Roll: een inside out rol met zalm en tonijn aan de buitenkant, en kreeft en avocado binnenin. Bestel deze zeker! 

Take away bij Kampai: verrassende dim sum

Restaurant Cocktailbar Kampai Amsterdam Centrum Geldersekade
Restaurant & Cocktailbar Kampai – Amsterdam Centrum – Chicken Yakitori

We schenken onze tweede cocktail in, de Nanoko. Deze wordt gemaakt met Bombay Sapphire Gin, Mandarijn en Yuzu, en serveren we met komkommer en stukjes gedroogde limoen. Deze drinkt erg lekker weg, en past door de zoet-zure smaak perfect bij onze volgende gang Aziatische hapjes. We eten lekker stevige Har Gow: die mooie gestoomde, doorzichtige dim sum met garnaal en gember. Vervolgens komt onze favoriet: de Iberico Siu Mai, die erg rijk van smaak is door het vlees van het iberico varken. En de Chicken Yakitori is ook echt top: fijne kipspieses met zoete sojasaus.

We sluiten af met een Espresso Martini, waarbij we chocoladeschaafsel en koffieboontjes krijgen om erbij te serveren. De perfecte afsluiting van dit lekkere eten en drinken! Kampai is perfect om een avondje met je lief of je vrienden om te toveren tot wat speciaals, dus echt een dikke aanrader!

Restaurant en Cocktailbar Kampai
Geldersekade 19, Amsterdam Centrum
Bestellen vooraf via de website, afhalen van woensdag t/m zondag, van 16.00 – 20.00 uur

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over The Lobby, HanTing Delivery, A-Fusion, Cucina Casalinga, NOMADSMorgan & MeesLocal Dealer Food inc, Ron Gastrobar, Bord’Eau à la Maison en de Sterrenchef box.

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Take away bij Kampai, Cocktailbar en restaurant Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends