Voorheen getiteld ‘Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek’, nu in een nieuw jasje: nieuwe vormgeving, nieuwe foto’s, nieuwe titel, maar nog altijd met 200 sterke kookklassiekers. We hebben het over ‘De makkelijke keuken’ van Karin Luiten; een kookboek boordevol recepten die zonder zakjes of pakjes (en dus E-nummers) gemaakt kunnen worden. De overzichtelijke recepten zijn ook, zoals de titel al verklapt, makkelijk te maken met ingrediënten waar je al bekend mee bent en die je zo bij de supermarkt op de hoek kunt halen. Wel zo prettig.
We hebben inmiddels heel wat uit dit kookboek bereid, te beginnen met roze koeken die bestaan uit maar 8 ingrediënten. Makkelijk klaar te maken, een lust voor het oog, super lekker. We waarschuwen je alvast: nadat je deze zelfgemaakte koeken hebt geproefd, laat je de variant uit de supermarkt in het vervolg liever links liggen.
Verder naar onze (tot nu toe) favorieten uit het kookboek: de rode paella en pad thai. Ook deze recepten zijn vrij eenvoudig te bereiden aan de hand van een duidelijk stappenplan. De pad thai hebben we sindsdien nog nog twee keer vaker gemaakt, dus het zal niet als een verrassing komen dat we deze met name errrrg lekker vinden. Het recept willen we je dan ook zeker niet onthouden. Alvast veel kook- en eetplezier!
Recept: Pad thai uit ‘De makkelijke keuken’ van Karin Luiten
Bereiden: 30 minuten, voor 4 personen, hoofdgerecht
Wat je moet halen:
- 300 g mie
- 300 g rauwe, gepelde, grote garnalen
- 125 g taugé
- 4 eieren
- 4 lente-uitjes
- 2 rode uien
- 2 rode pepers
- 2 knoflooktenen
- 50 g ongezouten pinda’s
- 4 el Thaise vissaus
- 4 el bruine basterdsuiker
- sap van 1/2 limoen
- 1 handje verse koriander
- 4 el plantaardige olie
Aan de slag:
- Kook de mie iets korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet apart.
- Rooster de pinda’s al omscheppend 5 minuten in de droge wok en hak ze fijn.
- Snij de lent-ui in ringetjes, snipper de uien, hak de rode pepers (inclusief de zaadjes) en de knoflook fijn, hak de koriander grof.
- Klop de eieren los in een kom.
- Zet alles klaar bij het fornuis.
- Verhit een scheutje olie in de wok.
- Fruit de ui, knoflook en peper al omscheppend kort op niet te hoog vuur.
- Zet het vuur nu hoog en schep de garnalen erdoor tot ze oranje beginnen te kleuren.
- Giet de losgeklopte eieren erbij en roer tot ze beginnen te stollen.
- Voeg dan vissaus, suiker en limoensap toe.
- Doe tenslotte de mie, lente-ui en taugé erdoor en roerbak tot alles goed warm is.
Serveren:
- Schep op de borden en bestrooi met de gehakte pinda’s en koriander.
Tips:
- Kook de mie niet te gaar, hij wordt namelijk ook nog geroerbakt.
- Zorg dat alles gesneden en wel klaarstaat in bakjes voordat je gaat wokken, dat gaat namelijk razendsnel.
- Bak garnalen nooit te lang, dan worden ze taai. Zodra ze in de pan verkleuren van doorzichtig grijs tot wittig oranje, zijn ze klaar.
- Meer pit? Strooi er aan tafel wat gedroogde chilivlokken over.
- Variant: pad thai met kip. Vervang de garnalen door reepjes kipfilet. Of en-en.
Bon appetit!
Auteur: Karin Luiten
ISBN 9789046827178
Gebonden, 256 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Verschenen: 1 oktober 2020
P.S.:Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over de kookboeken ‘Slow’ van Louise Frank of ‘Simply‘ van Sabrina Ghayour.
Lees ook onze andere artikelen:
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
[…] De makkelijke keuken van Karin Luiten – eenvoudig wat speciaals op tafel zetten zonder pakjes en zakjes […]