Onlangs kregen wij het kookboek ‘The Curry Guy Compleet’ thuisgestuurd. Dit is een dikke pil met een vrolijke cover, meer dan 200 goede curry recepten en Indiase bijgerechten als pickles, chutney’s, naan, desa’s en chiapati. Yum! Wij zijn zelf enorme curry liefhebbers, dus we zijn meteen vol goede moed aan het lezen geslagen.

The Curry Guy Compleet – Dan Toombs

Te beginnen met: de inleiding. Deze is niet te lang en goed te volgen. Ook krijg je een goed beeld van hoe je het boek het beste kunt gebruiken. Dat is fijn, want zoals gezegd: het is geen dunnetje, deze Curry Guy. 

Vervolgens kwam het echte werk: beslissen welke gerechten we uit al dit lekkers gaan selecteren om zelf te bereiden. We besluiten voor een curry festijn van meerdere gangen te gaan, hetgeen uiteindelijk.. aardig wat werk blijkt te zijn. Daarnaast zijn er ook flink wat kruiden en ingrediënten benodigd die wij niet op voorraad hebben, dus een bezoekje aan een toko/Aziatische supermarkt is een must voordat je aan het koken slaat. 

The Curry Guy Compleet – Cover

Tijdens de bereiding merken we dat het boek zo nu en dan meerdere recepten samenvoegt tot één recept. Jup, een soort ‘Inception’. Zo wordt er in het gerecht ‘Lam Rogan Josh’ zelfgemaakt stoofvlees, basis currysaus, kruidenpoeder en knoflook-gemberpasta verwerkt. Maar: alles wat goed is, kost tijd, dus we gaan vrolijk verder en voegen ook nog punjaabse chole, boter paneer, naanbrood en gestoomde witte rijst aan het rijtje toe. 

Man, man, man, wat hébben we gesmuld van alles. De curry gerechten waren zeer goed op smaak en dat vrijwel zonder zout toe te hoeven voegen. De gestoomde witte rijst gaan we nooit meer op een andere manier bereiden, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het naanbrood: zo luchtig en smaakvol! Tip: smeer in met knoflookolie voor een extra touch of goodness. 

Concluderend kunnen we zeggen dat het boek z’n naam eer aandoet, want compleet, dat is ‘ie zeker! Dit boek is vooral geschikt voor de enthousiaste thuiskok die graag wat meer moeite steekt in het maken van mooie gerechten, of voor de ervaren kok die het geen probleem vindt om een middagje de handen uit de mouwen te steken. Als je tot een van deze categorieën behoort, dan rest ons niet anders dan te zeggen: lees/probeer/ervaar dit boek, het is het waard. 

P.S.:Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Lees dan ook eens onze reviews over de kookboeken ‘Slow’ van Louise Frank , ‘Simply‘ van Sabrina Ghayour, of ‘De makkelijke keuken‘ van Karin Luiten.

Kookboek The Curry Guy Compleet – Auteur: Dan Toombs – Uitgever: Good Cook B.V.

  • Nederlands – Hardcover – 9789461432452 – Druk: 1 – oktober 2020 – 352 pagina’s

Lees ook onze andere artikelen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Kookboek 'The Curry Guy Compleet' van Dan Toombs, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends