Ichi-E is een Japans Restaurant en Sushi bar aan de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam Zuidoost. Je kunt hier echt heerlijke high-end sushi en Japanse gerechtjes eten. Werk of woon je in Amsterdam Zuidoost, dan weet ik zeker dat je Ichi-E al kent en super enthousiast bent over hun fijne gerechten. Ben je er nog nooit geweest? Lees dan zeker snel verder, want ze hebben nu ook hun lekkere eten beschikbaar voor take-away en delivery!

ichi-e Japans Restaurant Sushi Bar Amsterdam Zuid Oost Johan Cruijff boulevard
Ichi-E – Japans Restaurant en Sushi bar Amsterdam Zuidoost – Special Roll

Ichi-E, Restaurant Amsterdam Zuidoost

Ichi-E was toen ik nog in Amsterdam Zuidoost werkte altijd dé plek als we zin hadden om onszelf te verwennen met echt lekker eten. Heerlijke sushi van hele hoge kwaliteit en spannende combinaties. Al vanaf buiten zie je de sfeervolle lichtjes en binnen hangt een fijne loungy vibe. Gelukkig bieden ze hun lekkere eten nu ook aan voor take away en delivery, én hebben ze sinds kort de Ichi-E Experience Box gelanceerd. Wij mochten die proberen, en wauw: wat een feest van heerlijke gerechtjes! Wil je van je kerstdagen iets bijzonders maken, ben je op zoek naar heerlijk eten voor oudjaarsavond, of ben je een fijn avond met je lief of je beste vrienden aan het plannen, bestel dan zeker deze fantastische box!

De Ichi-E Experience Box – Ichi-E, Restaurant Amsterdam Zuidoost

We halen de coole, glimmende, roze doos op bij Ichi-E. En het is maar goed dat we niet met de fiets zijn, want het is echt een enorme doos. Vol met lekkere gerechtjes, blijkt als we hem thuis uitpakken! Een deel van de gerechtjes kunnen we direct opeten, de andere gerechten warmen we nog even thuis op.

ichi-e Japans Restaurant Sushi Bar Amsterdam Zuid Oost Johan Cruijff boulevard oshi zushi
Ichi-E – Japans Restaurant en Sushi bar Amsterdam Zuidoost – Oshi Zushi

Ready to eat – De Ichi-E Experience Box – Ichi-E, Restaurant Amsterdam Zuidoost

We starten met de koude gerechten uit de Experience Box, met onder andere de heerlijke sushi waar Ichi-E om bekend staat. Zo smelt de Wagyu beef en de zalm uit de New Style Sashimi echt in onze mond, en is de Hotategai, de kort gebrande St. Jacobsschelp met asperge, echt een verrassing. We eten de verrassende Oshi Zushi: een sushi met geflambeerde zalm, shisoblad en avocado, die erg bijzonder word door de kaas, jalapeño en een kleine hint van truffel! Dit is zeker mijn favoriet, mijn tafelgenoot is groot fan van de Ichi-E Special Roll: een heerlijk smeuïge sushi van gefrituurde garnaal, avocado, zeewier en tobiko, belegd met zalm, tonijn of zeebaars. Erbij eten we wakame salade en edamame boontjes. Echt een heerlijk begin van onze Ichi-E Experience!

ichi-e Japans Restaurant Sushi Bar Amsterdam Zuid Oost Johan Cruijff boulevard hoofdgerechten
Ichi-E – Japans Restaurant en Sushi bar Amsterdam Zuidoost – Ready to heat

Ready to heat – De Ichi-E Experience Box – Ichi-E, Restaurant Amsterdam Zuidoost

Vervolgens warmen we de andere gerechtjes op. De Patain Ebi Miso Soep even kort in een pannetje, de andere gerechten kunnen rechtstreeks in de oven. Erg handig! En wat is het lekker allemaal. We eten kortgebakken St. Jacobsschelp met groene asperges, courgette en truffelsaus. Ichi-E heeft lang aan het Experience Box gewerkt om te zorgen dat de gerechten ook na ze thuis op te warmen nog de juiste kwaliteit hebben. En dat is zeker gelukt! De St. Jacobsschelpen zijn perfect gebakken, en ook bij de andere gerechten merken we telkens weer dat de korte bereidingstijd in de oven ze perfect gegaard heeft. Zo ook bij de Lobstertail: zo indrukwekkend als dit gerechtje eruit ziet, zo smaakt het ook. De kreeft is perfect gegaard, net niet meer doorzichtig, en komt met een heerlijke wasabi mayonaise. Hierna zetten we de udon noodles en de gebakken rijst op tafel, samen met de Sake Miso en Beef Teriyaki. De zalm is lang gemarineerd en is daardoor heerlijk zoet, wat goed in balans wordt gebracht door de licht zure ponzu dressing die erbij geserveerd wordt. En de ossenhaas is weer heerlijk gebakken, nog licht rosé in het midden, en zit in een fijne saus die qua smaak echt van ons bord afspat. Ichi-E stond bij ons bekend om haar sushi, maar zet zich met deze warme gerechten ook zeker goed op de kaart!

De Ichi-E Experience Box kan zich met recht een experience noemen, want we hebben echt een fantastische rijst door Japan gemaakt met deze heerlijke gerechten. Heb je wat speciaals gepland? Bestel deze box, of één van de andere heerlijke gerechten van Ichi-E dan zeker!

Japans restaurant en sushi bar Ichi-E
Johan Cruijff Boulevard 175, Amsterdam Zuidoost

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ichi-E, Restaurant Amsterdam Zuidoost, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends