Restaurant UNDERCOVER zit sinds kort op de Wibautstraat in Amsterdam Oost, en is het nieuwe restaurant van Kit. Kit ken je vast wel als de sushi-student die een aantal jaar geleden begon met een omakase sushi restaurant vanaf zijn studentenkamer. Iedereen was zo enthousiast over de kwaliteit van zijn eten en de technieken die hij gebruikte, dat hij in korte tijd enorm populair werd. En nu kun je ook thuis genieten van zijn heerlijke eten!

UNDERCOVER Restaurant Amsterdam Oost Wibautstraat Kit
UNDERCOVER – Restaurant Amsterdam Oost – Kit in actie

UNDERCOVER, Restaurant Amsterdam Oost

Het verhaal van Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja is echt fascinerend. Toen hij naar Nederland kwam om te gaan studeren, begon hij in zijn studentenkamer het thuisrestaurant Ephemeral. Hier paste hij de sushi technieken toe die hij al vanaf jongs af aan bestudeerde en leerde van omakase chefs. Eerst alleen voor vrienden, maar hij werd al snel steeds populairder en was hij ieder weekend volgeboekt. Dit zorgde ervoor dat hij vorig jaar zijn restaurant verplaatste naar hotel The Dylan, waar hij pop-up restaurant Kit384 opende. Ook dit was weer een groot succes!

Sinds een paar maanden heeft hij nu echt zijn eigen restaurant: UNDERCOVER. Zodra de horeca weer opent, kun je hier terecht voor omakase aan de chef’s tabel, een drankje aan de bar beneden, en er is ook nog een derde kamer waarvan Kit het concept nog even geheim houdt, omdat het nog in ontwikkeling is. UNDERCOVER bevindt zich in het Thonik gebouw, dat zwart-wit-gestreepte gebouw aan de Wibautstraat, wat naast dat het een zero-emission gebouw is, er ook gewoon heel cool en industrieel uitziet. Wij kijken er enorm naar uit om de omakase te gaan proberen!

UNDERCOVER Restaurant Amsterdam Oost Wibautstraat sushi
UNDERCOVER – Restaurant Amsterdam Oost – Spicy Tuna & Bozushi

Take away bij UNDERCOVER, Restaurant Amsterdam Oost

Tot die tijd is UNDERCOVER gelukkig geopend voor take away en delivery. Dit menu is speciaal hiervoor bedacht, en bevat gerechten die juist nog lekkerder worden doordat er nog wat tijd zit tussen het maken van de gerechten en het moment dat je ze gaat opeten. Wij mochten een aantal van de lekkerste gerechten van de kaart proberen, en geloof ons: zoiets bijzonders proefde je nog niet eerder.

Sushi bij UNDERCOVER, Restaurant Amsterdam Oost

We starten met een aantal fantastische stukjes sushi. De Spicy Tuna 2.0 is, je raadt het al, een verbeterde versie van de eerste Spicy Tuna. Dit kenmerkt UNDERCOVER direct: altijd in beweging, de gerechten kunnen altijd beter, of worden aangepast aan de smaak van de vis die die dag geleverd is. De huidige Spicy Tuna is een maki van rauwe tonijn, ponzu, Japanse 7 spice mix en kimchi saus. En dat maakt het lekker pittig! Ook eten we de iconische Bozushi: mooie stevige rijst belegd met makreel, die op de huid ingesneden en gebrand is, een techniek die in Kyoto veel wordt toegepast. Het ziet er spectaculair uit en je proeft de hoge kwaliteit van de vis en de licht gebrande smaak van de huid. En de Futo Maki smaakt fantastisch. Een mooie grote rol, weinig rijst omdat hij zo tjokvol zit met allerlei lekkers. Een ruim stuk tamago omelet, rauwe tonijn en zeebrasem, ingelegde groenten en komkommer. Alles smaakt perfect bij elkaar en zorgt voor een feestje in onze mond!

UNDERCOVER Restaurant Amsterdam Oost Wibautstraat sashimi
UNDERCOVER – Restaurant Amsterdam Oost – Sashimi

Sashimi bij UNDERCOVER, Restaurant Amsterdam Oost

We eten vervolgens een selectie van sashimi: mooie ruime stukken vis en perfect gesneden. Zo eten we twee soorten tonijn: de Toro, gesneden uit het vette buikdeel van de tonijn, waardoor het zo zacht en romig is dat het letterlijk op onze tong smelt. En de Chutoro, wat medium vette tonijn is, en qua kleurschakering zowel donkere als lichtere tonen heeft, heel bijzonder voor het oog en qua smaak! Ook de Noorse zalm smelt echt in onze mond. Daarnaast eten we heerlijke stukjes Hiramasa. Deze Dutch Kingfish is in wat grotere plakken gesneden en de huid is gebrand, wat een heerlijke vuursmaak geeft. En we eten gemarineerde makreel, die minimaal 1 dag gerust heeft om de smaak en structuur ten goede te laten komen. 

Poké Taco bij UNDERCOVER, Restaurant Amsterdam Oost

Tenslotte eten we een heel leuk gerechtje: de Poké Taco. Gefrituurde gehalveerde gyoza vellen, die je als een taco belegd met allerlei lekkers: mooie ruime stukjes rauwe zalm, felgroene avocado, zeewiersalade, rauwe fijngesnipperde ui en krokante gebakken uitjes. Klinkt zo simpel, maar het is zó lekker! De zachte zalm combineert perfect met de romige avocado en knapperige andere ingrediënten. Voeg deze dus zeker aan je bestelling toe!

Het take away menu is de perfecte en laagdrempelige manier om de hoge kwaliteit sushi van Kit naar je eigen eettafel te krijgen. Ben je op zoek naar wat bijzonders, ga dit dan zeker een keer proberen!

UNDERCOVER
Wibautstraat 130, Amsterdam Oost

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
UNDERCOVER, Restaurant Amsterdam Oost, 8.7 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends