Le Due Sicilie is absoluut ons favoriete Italiaans restaurant in Amsterdam Oost. Je vindt dit restaurant in de President Steynstraat, maar het is net of je in een straatje in Sicilië zit te eten. Wat een fantastische pasta’s! Je kunt hun heerlijke gerechten ook afhalen, en dat is echt een dikke aanrader. Lees hieronder waarom we zo enthousiast zijn!

Le Due Sicilie Italiaans restaurant Amsterdam Oost President Steynstraat250
Le Due Sicilie, Italiaans restaurant Amsterdam Oost – Ravioli

Le Due Sicilie, Italiaans restaurant Amsterdam Oost

Le Due Sicilie is een klein Italiaans restaurant in Amsterdam Oost en zo authentiek als dat het maar kan: de eigenaren komen uit Zuid-Italië, alles wordt huisgemaakt en ze importeren veel ingrediënten rechtstreeks uit Italië. En het voelt echt als een hidden gem: het zit vlakbij het Amstelstation maar in een straatje waar ik zelf nog nooit was geweest, dus het is echt zo’n plek waar je van gehoord moet hebben. Maar als je er eenmaal bent wezen eten, dan kom je zeker terug! Want wauw: wat een heerlijke gerechten. En voor hele goede prijzen!

Le Due Sicilie – Subtiele en romige ravioli  

Wij halen onze bestelling op, en het begint direct al goed: onze bestelling wordt ter plekke voor ons gemaakt, zodat de pasta’s supervers zijn als we ze eten.  We eten deze avond een aantal pasta’s die je normaal niet in het restaurant kunt eten, maar alleen op het take away menu staan. We starten met de Ravioli Ricotta e Spinaci. Verse ravioli die gevuld is met een heerlijk zachte, romige vulling van ricotta en spinazie, die geserveerd wordt met een botersaus en salie. Fijne subtiele smaken van de romige ricotta en salie, en de botersaus maakt het echt af.

Le Due Sicilie Italiaans restaurant Amsterdam Oost President Steynstraat spaghetti250
Le Due Sicilie, Italiaans restaurant Amsterdam Oost – Tagliatelle

Le Due Sicilie – Heerlijke gnocchi die perfect in balans is

Vervolgens eten we de Gnocchi al Pesto di Pistacchio. Fijne zachte gnocchi met een rijke, huisgemaakte pistache pesto en pijnboompitjes. De texturen en smaken zijn perfect in balans: de zachte gnocchi, de knapperige pijnboompitjes, fijne olieachtige pesto en de kick van de friszure olijven en kappertjes. Weer een prachtig gerecht!

Le Due Sicilie – Bestel zeker de Tagliatelle Gamberi e Pistaccio

En dan eten we de Tagliatelle Gamberi e Pistaccio. En dit is zo lekker: dachten we bij de vorige twee gerechten al dat dit onze favorieten waren, maar nu blijkt dat deze spaghetti naar onze nummer 1 is gestegen. Verse spaghetti in een rijke tomatensaus van cherry tomaten en pesto van pistache noten. Grote gamba’s die sous-vide zijn bereid, waardoor ze een hele fijne textuur hebben. En de combinatie van alles is fantastisch: hier zouden we echt van kunnen blijven eten.

Le Due Sicilie Italiaans restaurant Amsterdam Oost President Steynstraat dessert
Le Due Sicilie, Italiaans restaurant Amsterdam Oost – Dessert

Le Due Sicilie – Fantastische dessert

Ten slotte eten we nog twee heerlijke desserts. De Cannolo Siciliano is enorm authentiek: de cannolo wafel wordt geïmporteerd uit Sicilie, en ook de heerlijk romige, zoete ricotta waarmee hij gevuld is wordt ook ingekocht in Zuid-Italië. De Torta Caprese is een huisgemaakte chocoladetaart die gemaakt is van amandelmeel. En dat maakt hem enorm smeuïg, met een krachtige amandel-chocolade smaak, en overgoten met chocoladesaus. Dit was echt de perfecte afsluiter van een heerlijk Italiaans diner bij ons thuis.

Dus als we je één ding kunnen aanraden: ga de take away bij Le Due Sicilie proeven! Zeker bovenstaande gerechten, die je normaal gesproken dus niet in het restaurant kunt eten. En extra leuk: de gerechten zijn erg goed geprijst. De prijzen van de pasta’s liggen rond de 13 euro en het zijn echt fijne ruime porties: één pasta is zeker genoeg als hoofdgerecht voor 1 persoon. Wij gaan snel de andere gerechten proberen!

Restaurant Le Due Sicilie
President Steynstraat 7h, Amsterdam Oost
Open voor take away (menu en telefoonnummer staat op de website) en bezorging (via UberEats and Thuisbezorgd) van 17.00 tot 20.30 uur

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over Jacobsz, Kampai, The Lobby, HanTing Delivery, A-Fusion, Cucina Casalinga, NOMADSMorgan & MeesLocal Dealer Food inc, Ron Gastrobar, Bord’Eau à la Maison en de Sterrenchef box.

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Le Due Sicilie, Italiaans restaurant Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends