Brasserie van Baerle, de ‘modern-classic’ van Amsterdam-Zuid, de brasserie met een BIB-Gourmand menu (onderscheiding voor een 3-gangenmenu in de Michelingids sinds 2010!) heeft een hele fijne take away service waarmee ze ervoor zorgen dat je het Van Baerle gevoel ook thuis kunt ervaren.

Bij Culi-Amsterdam vinden we het leuk om een take away op te halen. Zo houdt je toch nog een beetje binding met de restaurants en hun teams die zo hard hun best doen om zich door deze crisis heen te knokken. Bij Van Baerle stap je ook nu binnen in een warm bad. Dat begint al buiten, waar ze een heel leuk standje voor de deur hebben, aangekleed met lampjes. Je kunt hier ook terecht voor een sandwich of een Plat du Jour af te halen. Binnen werd ik net zo gastvrij ontvangen als normaal. Een prachtige box met gouden linten stond voor me klaar.

Van Baerle voor thuis

Van Baerle heeft ontzettend leuke en uiteraard heerlijke opties voor take away. Hier gaat je culinaire hart sneller van kloppen. Lunch en diner 7 dagen per week! Ook hebben ze gedacht aan de kleintjes, want ze hebben zelfs een kidsbox. Dagelijks wisselt het Plat du Jour. En als je jezelf echt lekker wil verwennen in het weekend, bestel dan de Brunchbox! Wij kozen de dinerbox (ook vegetarisch mogelijk) en een à la carte Bib Gourmand Menu.

Ik had het gevoel dat ik een prachtig cadeau had gekregen (tip voor kerst dus). Een culinair cadeau wel te verstaan. Er zat een brief bij en een kaartje met een fijne Spotify lijst. Dat is toch echt een leuke toevoeging. Het maakt je avond compleet. Gelukkig hoef je niet veel zelf te doen aan de bereiding. De voorgerechtjes zijn koud en hoef je alleen op een bordje te leggen, het ene hoofdgerecht ging op 80 graden in de oven en het andere moesten we even in warm water opwarmen. Dat kon mooi tijdens het voorgerecht, dus je kan onbezorgd van je menu genieten.

Het menu
We startten de avond met de bawykov zalm met blini’s, zalmkaviaar en crème fraîche en een taartje van Vacherin Mont d’Or met gerookte tomaat. Beide heerlijke gerechten, vooral de zalm. Dit belooft veel goeds voor de rest van het menu.

Brasserie van Baerle – Hoofdgerecht

En toen was het feest! De hoofdgerechten, Gesmoorde Rundersukade met jus van eekhoorntjesbrood en een gratin van schorseneren en Crépinette de Veau met foie gras, kalfsjus met cèpes en aardappelgratin. Echt geweldig. De rundersukade was zo zacht en komt met een smaakvolle saus met stevige paddenstoeltjes. Een heerlijke klassieker en dat op een koude dag, dit was genieten! Het andere hoofdgerecht ook, klassiek Frans, culinair comfort food wat helemaal bij dit seizoen past.

Brasserie van Baerle – dessert

Brasserie van Baerle thuis op je bord is echt een aanrader! We sloten ons thuismenu af met een selectie van drie gerijpte kazen van Bourgondisch Lifestyle. We hadden een uitgebreide beschrijving van de kazen meegekregen, zodat we precies wisten wat er op ons bord lag. Toch mocht een zoet dessert niet ontbreken en dat was een goddelijke cheesecake met speculaas, mandarijnen en een yuzu dressing. We eindigden onze brasserie-avond met een glimlach van oor tot oor. Oh ja en we hadden ook nog friandises en pepernoten voor bij de koffie en een pepermuntje voor erna. Jaja, Brasserie Van Baerle verzorgt je van A tot Z, je komt niets tekort! Wat een verwennerij.

Feestbox
Dat belooft wat voor de feestdagen! Je kunt nl een geweldige feestbox bestellen, vanaf 5 gangen, compleet met amuses beschikbaar van 24 december t/m 3 januari. Dan weet je dus echt zeker dat je een fantastisch menu op tafel hebt van hoog culinair niveau! Je kunt hem al reserveren.

Houd de site van Brasserie van Baerle in de gaten. Er gebeurt veel, ze hebben leuke initiatieven en via hun nieuwsbrief blijf je goed op de hoogte! Laten we hopen dat ze ons snel weer in het restaurant of in hun geweldige tuin in de watten kunnen leggen. Wist je trouwens dat ze een hele gezellige tent in hun tuin hebben geplaatst, zodat, als ze straks weer open zijn, je hier ook kunt eten totdat het mooie weer begint. Tot die tijd is het genieten van Brasserie van Baerle bij je thuis.

Brasserie van Baerle
Van Baerlestraat 158
1071 BG Amsterdam

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Take away service Brasserie van Baerle in Amsterdam Zuid, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends