Amstel Restaurant Amstel Hotel professor Tulpplein Amsterdam Centrum
Amstel Restaurant – Amstel Hotel – Amsterdam Centrum

Het Amstel restaurant bevindt zich in het prachtige Amstel Hotel aan de rand van Amsterdam Centrum. Wauw, als ik dat pand zie stralen vanaf de Amstel droom ik altijd een beetje weg. Zo’n mooi statig pand, super sfeervol verlicht: je voelt je direct een prinsesje wanneer je er binnen stapt. Dacht je dat dat alleen weggelegd was voor de allerrijksten? Dan hebben we goed nieuws voor je: met het Amstel Restaurant at Home ontvangen ze je gastvrij waardoor je even een kijkje binnen mag nemen in het prachtige pand, én waardoor je een chique Amstel Restaurant ervaring bij je thuis creëert, voor een hele nette prijs. Wij probeerden het Festive Season Celebration 4-gangen menu uit, en dat is een hele grote aanrader voor de feestdagen!

Amstel Restaurant – Amstel Hotel – Amsterdam Centrum

Op het Professor Tulpplein in Amsterdam worden we gastvrij ontvangen. We lopen langs een prachtige kerstboom naar de ruimte waar een kleine ‘supermarkt’ is ingericht, waar je bijvoorbeeld koffie to go kunt afhalen, en je bestelde menu natuurlijk. Ook hotelgasten kunnen dit menu bestellen en zelf afhalen, waardoor het nog steeds mogelijk is om in het Amstel hotel te slapen en heerlijk te eten op je kamer.

Amstel Restaurant Amstel Hotel professor Tulpplein Amsterdam Centrum eendenrilette
Amstel Restaurant – Amstel Hotel – Amsterdam Centrum -Eendenrilette

Eendenrilette en Schaaldieren Bisque – Amstel Restaurant – Amstel Hotel – Amsterdam Centrum

Thuis pakken we de grote, glimmende doos uit. Op een luxe menu kaart lezen we de instructies hoe we al het lekkers op tafel kunnen zetten. Erg gemakkelijk gelukkig: we dienen alleen enkele gerechten op te warmen en de borden mooi op te maken. We zetten de Amstel Restaurant playlist op en maken het voorgerecht op. Dat is een Rilette van eend: een mooie, ruime plak met in de kern heerlijk romige eendenlever. Dit wordt in balans gehouden door knapperige pluksla met een balsamico vinaigrette en vijgencompote met augurkjes en uitjes. Een prachtige, chique voorgerechtje! Vervolgens eten we de Schaaldieren Bisque, die we kort opgewarmd hebben. Het is een krachtige bisque, die opgefrist wordt door stukjes venkel en Hollandse garnalen, en ziet er erg culinair uit door de kruidenolie die we eroverheen sprenkelen.  Hierbij eten we de baguette caractère met beurre croquant demi-sel van Pascal Beillevaire: heerlijk knapperig stokbrood met lekkere gezouten roomboter. We zijn echt aan het genieten!

Hazenpeper – Amstel Restaurant – Amstel Hotel – Amsterdam Centrum

Dan volgt het hoofdgerecht en ook daar spatten de smaken van ons bord af. We eten een heerlijk rijke hazenpeper met mooie grote stukken vlees. Dit combineert perfect met de hete bliksem en de rode kool, die trouwens ook los enorm smaakvol zijn. De stoofpeer en gember croutons maken het tot een mooi opgemaakt, heerlijk warm winters gerecht. Perfect voor de kerstdagen!

Amstel Restaurant Amstel Hotel professor Tulpplein Amsterdam Centrum dessert
Amstel Restaurant – Amstel Hotel – Amsterdam Centrum – Valrhona Chocolade

Valrhona Chocolade – Amstel Restaurant – Amstel Hotel – Amsterdam Centrum

We sluiten af met een indrukwekkend uitziende pure Valrhona chocolade kerstbal. Deze is gecoat met rood poeder, en door de stervormige uitsnede zien we de parel van frambozenmousse erin zitten. We serveren deze met een romige saus van Dammann Bali Thee, frambozensaus, pistachenoten en chocolade parels. De combinatie van de pure chocolade en de frambozen is heel lekker, en de romige saus is echt bijzonder. Wel een heel machtig dessert, maar zo lekker dat we alles opeten.

We hebben enorm genoten: dit menu mag zich met recht een Celebration noemen! Echt perfect als je wilt uitpakken met de kerstdagen. En alleen al het tripje naar het Amstelhotel maakt het de moeite waard. Zeker een aanrader!

Amstel Restaurant in het Amstel Hotel
Professor Tulpplein 1, Amsterdam Zuidoost

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Amstel Restaurant – Amstel Hotel – Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends