Ku Kitchen Restaurant Bar Japans Amsterdam Centrum Utrechtsestraat caterpillar roll 2
Ku Kitchen & Bar – Japans Restaurant Amsterdam Centrum – Caterpillar Roll

Ku Kitchen & Bar is een heerlijk Japans restaurant in het centrum van Amsterdam op de Utrechtsestraat. En dit is écht zo’n topper waar je een keer gegeten moet hebben. Hoogstaande Japanse gerechtjes, vrolijk en gastvrij personeel, een fijne locatie: wat ons betreft geen wonder dat Ku Kitchen zoveel laaiend enthousiaste reacties en recensies krijgt. Ook hun take away is echt superlekker. Lees hier wat we gegeten hebben en wat we ervan vonden!

Ku Kitchen & Bar, Japans Restaurant Amsterdam Centrum

Ku Kitchen & Bar zit sinds 2014 in de Utrechtsestraat en is dé plek voor enorm lekker, non-traditioneel Japans eten. Het is een knusse zaak, een tikkie hip, en je kon er naast het lekkere eten ook heerlijke cocktails, Japanse biertjes en sake drinken. Geen wonder dat het er altijd lekker vol zat! Gelukkig hebben ze nu een fijn take away menu, inclusief Christmas box options.

Ku Kitchen Restaurant Bar Japans Amsterdam Centrum Utrechtsestraat
Ku Kitchen & Bar – Japans Restaurant Amsterdam Centrum – Bento box

De Sushi Bento Box for 2 – Ku Kitchen & Bar, Japans Restaurant Amsterdam Centrum

Wij proberen de Sushi Bento Box voor 2 personen en nog een aantal kleine gerechtjes uit. Laten we beginnen met de bento box! Deze komt in een cool, luxe, houten doosje, waardoor we direct het gevoel hebben dat we een cadeautje uitpakken. Ku Kitchen probeert zo min mogelijk plastic verpakkingen te gebruiken en zo duurzaam mogelijk te werken, en dat merk je zeker aan de verpakkingen: fijn! In de doos zit een ruime selectie van de allerlekkerste sushi. We starten met de Hosomaki: fijne elegante stukjes sushi met rauwe tonijn. Vervolgen eten we een maki die wat mij betreft echt de topper van de avond is: erin zit heerlijke rauwe corvina, shiso blad wat het een fijne, komijnachtige smaak geeft, komkommer en zwarte viseitjes. Er lijkt bijna een soort gin-tonic smaak aan te zitten – maar hé: het kan ook komen dat ik bij komkommer gewoon instant aan gin-tonic moet denken. We eten een enorme lekkere vegetarische maki met avocado, groene asperge en shiitake, geserveerd met een groen jalapeño-knoflook sausje. En ook de Hotel California maki zit gelukkig in onze bento box: een hele lekkere gefrituurde krabrol, geserveerd met fijne, knapperige, feloranje viseitjes. En laten we de prachtige collectie nigiri niet vergeten! Nigiri belegd met garnaal, rauwe tonijn, rauwe zalm, komkommer, corvina en de unagi met paling, allemaal kunstig opgemaakt en stuk voor stuk enorm lekker. 

Ku Kitchen Restaurant Bar Japans Amsterdam Centrum Utrechtsestraat caterpillar roll
Ku Kitchen & Bar – Japans Restaurant Amsterdam Centrum – Caterpillar Roll

Caterpillar Roll – Ku Kitchen & Bar, Japans Restaurant Amsterdam Centrum

Naast de bento box hebben we ook de best seller sushi roll besteld: de Caterpillar Roll. Een maki met Shrimp tempura, fijngesneden wortel, komkommer en avocado. Dit is de favoriet van mijn tafelgenoot en ook zeker één van mijn favorieten! Een heerlijke smeuiige rol met heel veel lekkere toppings. Ook eten we edamame boontjes, altijd fijn om tussendoor even op te knabbelen. En we sluiten af met twee fantastische, huisgemaakte matcha macarons met een heerlijke romige vulling.

Ook enthousiast geworden en wil je wat lekkers bestellen? Leuk om te weten dat je ook je eigen Bento box kunt samenstellen met daarin precies de selectie gerechtjes die jij het lekkerst vindt. En wist je dat je ook met kerst echt kunt uitpakken met hun Christmas box? Wat je ook kiest, we garanderen dat je enorm lekker gaat eten. Ku Kitchen heeft bij ons zeker haar verwachtingen waar gemaakt!

Japans Restaurant Ku Kitchen & Bar
Utrechtsestraat 114, Amsterdam Centrum

P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over afhalen bij:

Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ku Kitchen & Bar, Japans Restaurant Amsterdam Centrum, 7.3 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends