Niks leukers dan in het weekend een goed potje brunchen in Amsterdam, toch? En wat ons betreft tevens de beste reden om al voor 12.00 een glas champagne of een cocktail te bestellen. Waar je volgens ons hiervoor het beste kunt neerstrijken lees je hieronder!

Stek

Als er op je website “Liefde voor echt en lekker eten” staat, dan willen wij dat natuurlijk met eigen mond proeven. Helemaal omdat ze hier zo’n beetje alles zelf maken. Op de kaart veel fijne brunchklassiekers. Dat, in combinatie met het allerhartelijkste personeel, mag Stek wat ons betreft absoluut niet in deze lijst ontbreken.

The Cottage - Amsterdam Oost
The Cottage – Amsterdam Oost

Wibautstraat 95, Amsterdam

The Cottage

In het toch al tè leuke Amsterdam Oost zit The Cottage. Een uber gezellige plek waar je de hele dag terecht kunt. Ze serveren hier Britse comfort food klassiekers. In een Amsterdams jasje. En ze maken letterlijk bijna alles zelf. Dus gogogo voor een goede kop koffie met een versgebakken scone en huisgemaakte jam, een lekker Engels ontbijt, omeletjes, sausage rolls, pie’s, … Moeten we nog door gaan, of ben je al onderweg?

Linnaeusstraat 88, Amsterdam

Mortimer

Mortimer – Amsterdam Centrum

Ook voor je brunch cravings in Amsterdam Centrum hebben wij de perfecte spot gevonden. Sinds een aantal maanden huist hier namelijk Mortimer. Een gemoedelijk zaakje, waar eigenaar Robbert in de keuken hoogstpersoonlijk de scepter zwaait. En uit die keuken komen de heerlijkste brunchgerechten. Voor als het weer het toelaat hebben ze trouwens ook een buitengewoon fijn terrasje.

Nieuwezijds Kolk 33, Amsterdam

Corner Bakery

Op Instagram heb je ze vast weleens voorbij zien komen. De kleurrijke milkshakes met een grote toef slagroom. En snoep. En chocola. En donuts. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor deze vrolijke caloriebom is er in Amsterdam eigenlijk maar één fatsoenlijke plek: de Corner Bakery. Dus kun je nog 1000+ calorieën kwijt, is dit je spot.

Kon. Wilhelminaplein 60-62 & Jan Pieter Heijestraat 131 & Johannes Vermeerstraat 40, Amsterdam

Staring at Jacob

Staring at Jacob – Amsterdam West

Staring at Jacob kan inmiddels wel een begrip in de Amsterdamse brunchscene genoemd worden. Aan de fijne Jacob van Lennepkade in Amsterdam West schuif je hier aan voor goede cocktails en klassieke brunchgerechten. Met een twist, en voor ieder wat wils. Binnen zit je heerlijk, maar als de zon schijnt wil je niks liever dan het terras op en hier je middag doorbrengen. Smakelijk!

Jacob Van Lennepkade 215, Amsterdam

Yerba

Yerba – Amsterdam Zuid

Een beetje verstopt op de Ruysdaelstraat, pal naast het welbekende restaurant Le Garage, vind je “plant forward restaurant” Yerba. Hier geven ze ècht om de wereld. En dat vertalen ze door naar de gerechten. Zonder dat het saai of smakeloos wordt overigens. Want oh my wat kunnen ze hier verdomd lekker koken! Geschikt voor vegans, vegetariërs, maar ook de rasechte vleeseters kunnen hier terecht.

Ruysdaelstraat 48, Amsterdam

Teds

In wat ons betreft één van de mooiste straten van Amsterdam vind je allday brunchrestaurant Teds. Heerlijk om buiten te zitten en mensen te kijken terwijl je van een mimosa sipt en eggs benedict naar binnen werkt. Maar ook binnen heerst er een gemoedelijke huiskamersfeer. Ze hebben overigens ook vestigingen in Den Haag en Utrecht. Just saying.

Bosboom Toussaintstraat 60, Amsterdam

Little Collins

Little Collins – Amsterdam Pijp & Amsterdam West

Ook Little Collins in de Amsterdam Pijp en sinds kort ook Amsterdam West is wat ons betreft een begrip te noemen. Geïnspireerd op de Australische brunchcultuur. Want daar zijn ze stiekem toch nog steeds wel een stukkie beter in dan hier in onze hoofdstad. Op de kaart niet per se klassieke brunchgerechten maar wel gewoon hele fijne keuzes. Ga dat proeven!

Bilderdijkstraat 140 & Eerste Sweelinckstraat 19F, Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
De beste plekken voor brunch in Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends