Vlakbij het Leidseplein, waar voorheen Ron Gastrobar Paris zat, zit sinds kort Libanees Restaurant Fenicie. Vernoemd naar de regio aan de oostelijke kust van de Middellandse Zee. Deze “Cuisine Libanaise, die al sinds jaar en dag in Purmerend zit, heeft zich nu dus ook in onze hoofdstad gevestigd. Wij waren uitgenodigd voor het persdinner, dus op een regenachtige donderdagavond gingen we alvast het menu voorproeven!

Libanees Restaurant Fenicie, Amsterdam Centrum

Libanees Restaurant Fenicie

Fatoush

Er staat een heus ontvangstcomite ons op te wachten in de prachtige zaak. Mèt alcoholvrije cocktails! We krijgen allereerst een rondleiding, en zien meteen dat ze veel aandacht aan het interieur hebben besteed. Alles klopt hier, en ondanks dat het een groot restaurant is, voelt het toch intiem aan. Vanuit het restaurant kijk je naar de open eerste verdieping, waar de wijnvoorraad ligt en de keuken ligt. Ook kan daar door een groep in een iets meer privésfeer worden gedineerd. Aan de achterkant van het restaurant, met de ingang aan de Korte Leidsedwarsstraat, opent trouwens binnenkort een burgerrestaurant.

Na het staande aperitief nemen we plaats aan onze tafel, en krijgen we een glas witte Libanese wijn ingeschonken. Op tafel vinden we wat crudités met dip en verschillende soorten noten. Gelukkig weten we ons in te houden. Want al snel komen de eerste mezzes op tafel. En dat zijn er VEEL. Het past allemaal maar net op onze tafel. Van vlees tot vis en de nodige vegetarische gerechten. Uiteraard geserveerd met Libanees brood. Alles even mooi opgediend en smaakvol.

Stiekem beginnen we al een beetje vol te raken, maar gelukkig hebben we nog plek voor de volgende gang met warme(re) gerechten. Ook hier weer prachtige bordjes en dito smaken. En de rode Libanese wijn is een mooie begeleider.

Als tot slot het dessert op tafel komt kunnen we eigenlijk niet meer. Maar dan zien we wat het is. En besluiten we toch te proeven. En we krijgen geen spijt, want ook de baklava en het pistache ijs zijn voortreffelijk.

Libanees Restaurant Fenicie

Mezzes

Restaurant Fenicie is wat ons betreft een welkome aanvulling op het Kleine Gartmanplantsoen. Ideaal voor date night, een dinner met vrienden, of met een grotere groep. Er draaide onze avond een DJ, waardoor er een beetje een Leidseplein partysfeer hing; wel handig om dit even te checken wanneer je een wat rustigere avond wenst.

Leuk weetje… bij het toilet zit een visagiste, waar je je nog even extra mooi kunt laten opmaken.

Libanees Restaurant Fenicie

Kleine-Gartmanplantsoen 11-HS
Amsterdam

 

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Libanees Restaurant Fenicie, Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends