De feestelijke decembermaand is van start gegaan en dat belooft weer veel culinairs op het programma. De mooiste kerstmenu’s zijn in voorbereiding. Veel chefs helpen je er dit jaar een handje bij en ook de Kersteditie van de Allerhande ligt eind deze week voor je in de winkel. Hoog tijd dus voor een update want er is nogal veel te delen voor de eerste helft van december.

Westervilla
Westervilla

Nieuws
Westervilla is geopend. Het spookhuisachtige, vervallen pand aan de Haarlemmerweg is omgetoverd tot een prachtig boutique hotel met fijn restaurant. Wij kunnen niet wachten hier een kijkje te gaan nemen!

‘Smart hotel’ Yotel is geopend in Amsterdam-Noord. Compleet met een all-day-dining concept, een prachtig terras en een unieke openluchtbioscoop. Het hotel heeft 202 kamers en biedt een piekfijne en betaalbare ervaring, verbeterd door slimme technologie en duurzaam ontwerp. YOTEL Amsterdam Noord ligt in de wijk Buiksloterham, op de zonnige oever van het Tolhuis-kanaal.

Begin 2020 gaat Restaurant Felix open in het Felix Meritis. Wij zijn heel blij dat we, na de jarenlange verbouwing, binnenkort weer in dit prachtige pand culinair kunnen genieten. Dat zit wel snor namelijk, Floris van Straalen (oa Envy, Vinkeles, Pure C) wordt de chef.

Na rolschaatsen, curlen en ijshockey, organiseert Floor17 ook dit jaar weer een sky high Winter Terrace! Ze hebben oma’s sjoelbak afgestoft en maken dit familiespel toffer dan ooit met Rooftop Sjoelen XL op 85 meter.

Afgelopen weken gingen wij eten bij:

Kerstkoken
Wij waren bij de onthulling van de Allerhande Kersteditie en dat was een feestje! De favoriete kerstgerechten van Nederland staan erin! Want dat doen we toch het liefst, massaal aan de kerstklassiekers, net als massaal Skyradio opzetten en noem maar op. Gelukkig staan naast de recepturen van de klassiekers, recepten met een avontuurlijke twist. Denk aan een kippasteitje met ernaast een recept voor een pulled jackfruit pasteitje. En ja, dit hebben we ook geproefd, aanrader hoor! Onze favoriet dit jaar is de Eendenborst met Arabische kruiden en pastinaakpuree. Wist je trouwens dat ruim 33% van alle Nederlanders met kerst een Allerhande-recept kookt? En ook dit jaar is de hulplijn via whatsapp weer in te zetten vanaf een week voor kerst. Vanaf 6 december ligt de Kerst-Allerhande weer in de winkel. Happy cooking!

Crisp - Michiel van der Eerde
Crisp – Michiel van der Eerde

Mocht je nou niet zo’n zin hebben om zelf je kerstmenu samen te stellen en in de kerstdrukte de winkels in te gaan, maar wil je wel een culinair diner, neem dan even een kijkje bij Crisp. Samen met Michiel van Eerde lanceert Crisp een kerstmenu waarmee je zelf thuis de sterren van de hemel kookt. Het rondje langs alle speciaalzaken is al voor je gemaakt. Er is keuze uit drie voor- en/of tussengerechten, drie hoofdgerechten en twee desserts.

Dit jaar kun je ook bij Ron Blaauw Central Station terecht voor een kookworkshop ‘Kerststress Ho Ho Ho eens even’. Je leert een heerlijk 4-gangen kerstdiner (stressvrij) te maken, onder leiding van de gastrobar chefs, waarvoor je de complimenten van je familie en vrienden zeker zult ontvangen.

Food en kerst events
Deze maand zijn er weer veel leuke food- en kerstevents in Amsterdam. Het een gaat niet zonder het ander in december. Hieronder wat aanraders, veel plezier!

Lees ook onze artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends