The Kitchen Garden is het fine dining restaurant in Amsterdam Oost, dat recent is geopend in de cocktailbar Juniper & Kin. Wij ontdekten al eerder dat je daar heerlijk kunt borrelen, en we zijn na het eten nóg enthousiaster!

The Kitchen Garden, Restaurant Amsterdam Oost

The Kitchen Garden restaurant Amsterdam Oost cocktails
The Kitchen Garden, Restaurant Amsterdam Oost

The Kitchen Garden bevindt zich bovenin het QO, op de 21e verdieping. En zodra je binnenkomt, weet je dat je een bijzondere avond te wachten staat. Je komt namelijk binnen in een prachtige bar, met rondom uitzicht over de skyline van Amsterdam: je kunt eigenlijk niet anders dan onder de indruk zijn. Alles is enorm sfeervol verlicht, de inrichting is luxueus en de vele planten maken het een coole urban jungle.

We worden hartelijk ontvangen en de menu’s worden uitgelegd. Bij The Kitchen Garden eet je namelijk niet à la carte, maar heb je keuze uit twee menu’s: een Chef’s menu waarin ook gerechten met vis en vlees zitten, en een Greens menu. Wat deze menu’s extra bijzonder maakt, is dat een deel van de ingrediënten uit de kas komt, die bovenop het QO gebouwd is. Hier worden kruiden, kressen, tomaten en bloemen geteeld, die daarna kraakvers op ons bord liggen. We mogen bij uitzondering later op de avond een kijkje nemen in de kas, heel bijzonder om te zien! Ook in de cocktails van Juniper & Kin worden ingrediënten uit deze kast verwerkt. Een andere reden dat het eten in The Kitchen Garden zo puur smaakt, is omdat bijna alle gerechten op maximaal 41 graden bereid worden. Hierdoor worden vitamines en rijke smaak behouden.

The Kitchen Garden restaurant Amsterdam Oost amuse
The Kitchen Garden, Restaurant Amsterdam Oost

Heerlijke gerechten met bijzondere pure smaken

Klinkt bijzonder toch? En zo bijzonder zijn ook de gerechtjes die we daarna geserveerd krijgen.  We starten met de eerste amuses, drie kleine kunstwerkjes met hele verse smaken: een blaadje rode kool met komijncrème, een pakketje van koolrabi waarin met koffie geïmpregneerde appel zit, en een tomaatje uit de kas met een pesto van Oost-Indische kers. Daarna volgt een glaasje met gele wortel, een schuim van zuurkool en een heel bijzonder bolletje sorbetijs van piccalilly. Oer-Hollandse ingrediënten en smaken, maar op zo’n bijzondere manier bereid dat we enorm onder de indruk zijn.

Daarna volgen de vijf gangen, met de drinks paring die we erbij hebben gekozen. Stuk voor stuk kleine kunstwerkjes met bloemen uit de kas en volle, pure smaken! De hoogtepunten wat ons betreft? De sashimi van watermeloen uit het Greens menu is zo bereid dat het bijna op sashimi van vis lijkt, en wordt geserveerd met een Nederlandse sojasaus en een zwarte radijs gemarineerd gembersaus. De yellowtail kingfish uit de Oosterschelde wordt naar een hoger niveau getild door de oestercrème, duindoornbessengel, frisse zeegroenten en een poeder van algen. Ook de pairing hierbij met de cocktail met Hermit gin en duindoornbes bevalt ons goed! En de heilbot is absoluut ons gerecht. Bereid op 41 graden, en met een kimchi van witlof, koolrabi noodles en een bouillon van eekhoorntjesbrood en zeewier. Krachtige smaken en toch een licht en gebalanceerd gerecht, met een heerlijke Belgische Chardonnay erbij.

The Kitchen Garden restaurant Amsterdam Oost salade
The Kitchen Garden, Restaurant Amsterdam Oost

Na een kaasplankje met Nederlandse kazen sluiten we af met de desserts. Een kunstig en fris worteltaartje met hazelnotencrème, en een dessert met geitenhangop en een sorbet van bramen en biet, gepaird met een champagnebier. We hebben heerlijk gegeten! The Kitchen Garden is echt een aanrader als je jezelf wilt trakteren op een bijzondere avond.

The Kitchen Garden
Amstelvlietstraat 4c
Amsterdam Oost

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
The Kitchen Garden, Restaurant Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends