Ben Cohen Tel Aviv Streetfood

Ben Cohen, alias ‘De Shoarmakoning’ was sinds de jaren ’80 een begrip in onze hoofdstad. Hij was de eerste die destijds op het idee kwam om shoarma te maken van varkensvlees en hierbij knoflooksaus te serveren als finishing touch. Drie jaar geleden zette Ben er een punt achter, hetgeen shoarma minnend Amsterdam niet onberoerd liet. Het stokje is inmiddels overgedragen aan zijn zoons, die met Ben Cohen Tel Aviv Streetfood een ode brengen aan hun vader én aan het eten uit hun vaderland.

Het is gezellig druk op een vrijdagavond als we plaatsnemen aan een smal tafeltje op de bovenverdieping. Uit de boxen klinkt Israëlische muziek en op de muren zijn graffiti leuzen te zien. Alles lijkt in een nieuw jasje te zijn gestoken. Het enige dat ons nog terugbrengt naar vroegere tijden, is het ‘Original Ben Cohen Shawarma’ gerecht bovenaan de menukaart, met salade, friet en natuurlijk die flinke klodder knoflooksaus om het af te maken.

Ben Cohen Tel Aviv Streetfood

We zijn hier om kennis te maken met Ben Cohen 2.0 en besluiten daarom deze original shawarma te laten voor wat het is. Genoeg andere opties om uit te kiezen. We gaan voor shakshuka, lamb tajin en Israeli cauliflower en – we konden het toch niet laten – mushroom shoarma. Voor twee personen bleek dit alles meer dan genoeg om met een gevulde buik huiswaarts te keren. We kunnen oprecht niet kiezen wat we het lekkerst vonden van hetgeen we hadden besteld, dus daarom het advies: probeer het allemaal. Je zult geen spijt krijgen.

Al met al is het vernieuwde Ben Cohen dé plek bij uitstek voor een heerlijke, Tel Aviv streetfood ervaring. Gezellig, laagdrempelig en ook nog eens goed betaalbaar. De zoons van Ben maken hun vader vast en zeker erg trots.

Ben Cohen Tel Aviv Streetfood

Rozengracht 239

Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends