Waar tot een paar jaar geleden was all-you-can-eat sushi nog erg populair was, richten we ons nu op de kwaliteit van de Japanse keuken, gecombineerd met slow eating – iets waar de Japanners zelf heel goed in zijn. Wij zochten de vijf beste Japanse restaurants van Amsterdam voor je uit, zodat jij de keuze sneller hebt gemaakt dan wij.

Beste Japanse restaurants, Amsterdam

Als je het hebt over de beste Japanse restaurants van Amsterdam, dan doen er direct een paar grote namen een belletje rinkelen. Denk aan Taiko, Yamazato en bijvoorbeeld IZAKAYA.

Taiko, Amsterdam Oud-Zuid

Of je nou wat te vieren hebt of niet, bij Taiko is tafelen gegarandeerd een feestje. Dat het restaurant meer is dan een gemiddeld ‘hotel-restaurant’, bewijst het uitgebreide omakaze-menu wel. Van Canadese kreeft tot wagyu beef tot silk tofu: alle smaken die je je kunt voorstellen komen voorbij. Kies voor een uitgebreid omakaze-menu of ga voor een à la carte menu; de gerechten zijn allemaal even goed. Al met al is Taiko een onweerstaanbare plek voor fijnproevers en professioneel Instagrammers. Was wees eens eerlijk: zien alle gerechten er niet geweldig uit?

Leuk detail: op de plek waar Taiko nu gevestigd is, zat vroeger een drumlokaal van het Conservatorium. Het woord ‘Taiko staat in het Japans voor een verzamelnaam aan percussie-instrumenten. Toch is de naam van het restaurant toeval en niet gebaseerd op het voormalige drumlokaal. De eigenaren kwamen pas na het kiezen van de naam achter de geschiedenis van de ruimte. Gelukkig wordt deze geschiedenis wel in ere gehouden, want elke vrijdag- en zaterdagavond speelt er iemand live percussie op – je verwacht het al – een taiko.

Processed with VSCO with au1 preset

Yamazato Restaurant*, Okura, Amsterdam Zuid

Bij Yamazato Restaurant* eet je volgens de Kaiseki keuken. Deze eeuwenoude keuken staat bekend om haar traditionele en eenvoudige gerechten. Eerst werd deze keuken met name gecombineerd met theeceremonies, later werd ze uitgebreider en populair binnen aristocratische kringen. Bij Yamazato Restaurant* eet je traditionele Japanse meergangen haute-cuisine. De producten zijn zo puur mogelijk en bovendien seizoensgebonden, waardoor je het hele jaar verrast kunt woorden door het wisselende menu ,samengesteld door Executive Chef Masanori Tomikawa. Wat het seizoen ook brengt, een aantal elementen zijn het hele jaar door hetzelfde: de gerechten zijn gebalanceerd, bevatten bijzondere smaken en vormen met elkaar een ervaring die je niet snel zal vergeten. Kortom: een van de beste Japanse restaurants van Amsterdam.

Ook leuk: naast de Japanse keuken in de avond biedt het Okura ook in de middag een leuke (en lekkere!) bezigheid. Tijdens de Afternoon Tea word je verwend met heerlijke traditionele theeën, met bijpassende patisserieën en gerechten. Zoek je nog een origineel cadeau of dagje uit? Dan is dit je place to go.

EN Japanese Kitchen & Sake Bar, de Pijp, Amsterdam Zuid

Bij EN Japanese Kitchen & Sake Bar eet je met liefde bereide gerechten door Ken Osawa en Ryuji Ikemizu. Osawa en Ikemizu werkten jarenlang als respectievelijk chef en gastheer bij Yamazato in het Okura Hotel in Amsterdam Zuid. Ze besloten de handen ineen te slaan en hun gemeenschappelijke droom werkelijkheid te laten worden: een eigen Japans restaurant in Amsterdam.

Zo geschiedde; want sinds een aantal jaar is EN gevestigd in de Amsterdamse Pijp. De twee heren runnen dit succesvolle restaurant nog steeds samen en hebben hier merkbaar plezier in. Bij de verschillende gangen vertelt Ikemizu enthousiast het verhaal achter de saké, waarom de smaken zo goed samengaan en is hij in voor een grapje. Ook voedde hij ons op wat betreft de Japanse etiquette. Zo voer je verschillende handelingen uit voordat je je stokjes pakt om te eten. Ben je benieuwd naar de échte authentieke en traditionele Japanse keuken? Breng dan een bezoek aan EN en laat Ikemizu en Osawa je meenemen op deze exotische reis.

EN Japanese Kitchen & Sake Bar – Beste Japanse restaurants van Amsterdam

MOMO, Amsterdam Oud-Zuid

Bij MOMO waan je je in een moderne omgeving met opzwepende muziek; deze zaak is meer dan een Japans restaurant. Het menu is verrassend, uitgebreid en met zorg samengesteld door de executive chef van THE ENTOURAGE GROUP, waartoe ook het bekende IZAKAYA behoort.

Yossi Eliyahoo is het brein achter THE ENTOURAGE GROUP en daarmee een van de meest invloedrijke horeca-ondernemers van ons land. Met zaken in Berlijn, Barcelona, Hamburg, München, Amsterdam en op Ibiza kunnen we wel stellen dat deze man horeca als geen ander begrijpt. Bij MOMO uit dit zich in het streven naar perfectie – iets dat je direct merkt als je binnenstapt. Van het prachtige decor, de goede service en de perfect-geserveerde gerechten tot de heerlijkste bijpassende drankjes: alles klopt en is tot in de puntjes verzorgd. Je waant je in een oase van culinaire creativiteit die je de tijd laat vergeten.

MOMO – Beste restaurants van Amsterdam

IZAKAYA Asian Kitchen & Bar, de Pijp Amsterdam Zuid

IZAKAYA Asian Kitchen & Bar ken je misschien wel van haar internationale allure. Dit restaurant is dan ook gevestigd in Amsterdam, Hamburg, Ibiza en München. Sinds 2012 heeft dit restaurant naam gevestigd en zichzelf gemaakt tot een gerespecteerde plek binnen de culinaire wereld van Amsterdam.

Waar zaken als Yamazato en EN zich meer richten op de traditionele keuken, vind je bij IZAKAYA juist een moderne interpretatie van deze authentieke stijlen. Naast een eigentijdse twist aan het eten te geven, is ook het design en interieur van de zaak om je ogen bij uit te kijken. Geheel in stijl is het interieur gebaseerd op de Japanse wabi-sabi esthetiek, wat het best kan worden omschreven als “niets is perfect, niets is af en alles is tijdelijk”. Deze invalshoek zorgt ervoor dat je een luxe gevoel krijgt, zonder dat het over de top wordt. Het is dan ook niet voor niets dat beende namen als Drake, Rihanna en Doutzen Kroes hier hebben getafeld.

Ben je eens toe aan wat anders? Dan is de IZAKAYA Supreme Brunch misschien wat voor jou. Op een aantal zondagen per jaar komt het restaurant namelijk met één waarschuwing, namelijk: “This is not your mother’s Sunday brunch”. Wij zijn benieuwd.

IZAKAYA – Beste Japanse restaurants van Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Beste Japanse restaurants van Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends