restaurant de bajes amsterdam centrum utrechtsestraat

Restaurant De Bajes -Amsterdam Centrum 

De Bajes is het allereerste street art restaurant van Europa en bevindt zich aan de Utrechtsestraat, in het centrum van Amsterdam. Afgelopen weekend vierden ze hun 2 jarig bestaan! Tijd voor ons dus om dit feestje met hen mee te vieren, en meteen een voorproefje te krijgen van het nieuwe menu.

Restaurant De Bajes, Amsterdam Centrum

Zodra je bij De Bajes binnenloopt, zie je meteen waarom het een street Art restaurant is. Aan de muren schittert overal waar je kunt kijken street Art! Gelukkig voelt het niet alsof je in een donker graffiti-steegje staat; het is een mooi ruim opgezette plek met hoge plafonds en stijlvolle verlichting. De meest beroemde graffiti artists hebben hun tag achtergelaten, en opkomende straatartiesten van over de hele wereld exposeren er. Wij konden het niet laten om ook even de stift op te pakken. Kijk dus zeker even rond of je de Culi Amsterdam tag er ook tussen ziet staan!

restaurant de bajes amsterdam centrum utrechtsestraat 4

Restaurant De Bajes -Amsterdam Centrum

Naast dat het er super edgy uitziet, kun je ook nog eens heel lekker eten bij de Bajes. Chef-kok Niels van Halen werkte eerder in het sterrenrestaurant De Hoefslag, dus dat belooft veel goeds. Op de menukaart staan lichte, gebalanceerde gerechten. Soms klassiek, zoals de grove huisgemaakte paté met vijgencompote, maar ook gerechten met een twist! Wij genoten bijvoorbeeld enorm van de zoete aardappelsoep, die een Aziatisch tintje krijgt van de kokos en kafir lime, en de zeebaars met miso crème en sojaboontjes.

Op zoek naar een coole plek in de buurt van het Rembrandtplein met lekker eten? Ga dan zeker een keer langs bij de Bajes!

De Bajes

Utrechtsestraat 11
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant De Bajes, Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends