Je verwacht het misschien niet, maar op het Damrak zit een geweldig restaurant dat je een keer geprobeerd moet hebben. Leuke bijkomstigheid; de keuken is oer-Hollands en het restaurant is gloednieuw.

 

Restaurant De Roode Leeuw

De Roode Leeuw is natuurlijk geen nieuwe naam in de scene, maar desondanks volledig gerenoveerd en een bezoek waard. Tot voor kort was het interieur donker en klassiek, nu is het licht en modern, maar met een Hollandse twist. Dankzij de grote glazen voorzijde valt De Roode Leeuw zo op. Dat is leuk als je langsloopt, maar ook erg leuk als je binnen zit. Zo kan je ongegeneerd mensen kijken die over het Damrak zich een weg naar de stad banen.

Restaurant De Roode Leeuw, Amsterdam

Restaurant De Roode Leeuw, Amsterdam

Het menu

Het menu van restaurant De Roode Leeuw is geheel gebaseerd op de Nederlandse keuken. Elk gerecht is origineel en een tikje Hollands. Wij lieten ons verrassen door de chef.

Als eerste gang kregen we een heerlijke malse runderborst en een groene salade met zoetzure wortel en verschillende soorten biet.

Als tweede aten we een heerlijke bouillon van paling met paddenstoelen en vis. Hierbij was niet alleen de smaak erg bijzonder en goed, het geheel zag er ook eens zeer smakelijk uit. Na de bouillon kwamen we aan bij het hoofdgerecht; een ouderwetse ‘Alkmaarse gort’ en oh wat was die lekker. Doordat de gort

Restaurant De Roode Leeuw, Amsterdam

Restaurant De Roode Leeuw, Amsterdam

gecombineerd was met pompoen en avocado, had het gerecht een zachte en romige smaak. Je snapt het, we hebben genoten.

Gelukkig hadden we door dat er nog een dessert op ons stond te wachten, dus we hielden wat ruimte over. En dat is zeker ook aan te raden, zeker als je het chocolade of groene appel dessert kiest.

Het personeel

En dan hebben we het nog niet gehad over het personeel. De mensen van De Roode Leeuw proberen je van alle gemakken te voorzien en zijn erg behulpzaam. Ze schromen niet om je tips te geven, qua wijn, of juist bijpassende cocktails. Kortom; ze maken de ervaring compleet. Ontdek het zelf maar.

P.S. De Roode Leeuw schijnt ook een geweldig hotel te hebben. Gouden tip voor als je een weekendje in Amsterdam bent en een overnachting zoekt in hartje Amsterdam.

Restaurant De Roode Leeuw

Damrak 93-94, Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam –

Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurant De Roode Leeuw, Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends