Bij nNea Pizza in Amsterdam West eet je natuurlijk… pizza. Maar niet zomaar pizza. De heren en dames achter dit restaurant hebben het pizza-eten tot ware kunst verheven. nNea staat trouwens voor New Neapolis. De nieuwe Napolitaanse keuken. Nou, dan heb je onze aandacht wel. Wij waren dan ook maar wat blij met de uitnodiging om te komen proeven. And so we did!

nNea Pizza, Amsterdam West

nNea Pizza, Amsterdam West

Het interieur van nNea Pizza, Amsterdam West

Het restaurant kenmerkt zich door zijn grafische designs, felle kleuren en bakery science. En niet te vergeten de gigantische gele oven midden in de zaak! Hier nemen ze de eeuwenoude traditie van het pizza’s maken bloedserieus. Ze hebben alles op alles gezet om het ideale pizzadeeg te creëren. En dat deeg, dat rijst meer dan 30 uur! Bij nNea Pizza in Amsterdam West is pizza dus allesbehalve fastfood.

De pizza’s hebben een hoge, fluffy korst, die je in stukken knipt met een schaar. Om de korst zo luchtig mogelijk te houden. Hoe leuk is dat! Op de kaart vind je naast de traditionele varianten als marinara en margherita, ook de nodige bijzondere pizza’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaas ‘n cactus? Of margherrata? En ja, dat is inderdaad een margherita maar dan met burrata. Halleluja! De cabo noord is wat ons betreft de winnaar van de avond. Want een pizza met witvis; waarom heeft niemand ons eerder verteld dat dit dus echt een topcombinatie is?

nNea Pizza, Amsterdam West

Pizza Cabo Noord bij nNea Pizza, Amsterdam West

Vooraf kun je trouwens kiezen tussen burrata en bufala, en als dessert “alleen” voor tiramisu. Maar die is dan ook voortreffelijk. En naast de waanzinnige pizza’s schenken ze hier de mooiste wijnen uit Campanië. Die met zorg zijn uitgezocht.

Wat ons betreft is nNea is hele fijne aanvulling op de Amsterdamse pizza-scene. Keep up the good work guys!

nNea Pizza

Bilderdijkstraat 92
Amsterdam

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends