Txosta is een pintxos- en tapasbarretje, dat sinds november 2018 toegevoegd is aan de Foodhallen, in Amsterdam West. En omdat wij sinds een vakantie in San Sebastian groot fan zijn van pintxos én we de foodhallen gewoon een hele gezellige plek vinden, zijn we deze week even een kijkje gaan nemen!

Txosta, foodstand in de Foodhallen, Amsterdam West

Txosta foodstand foodhallen amsterdam west

Txosta – Foodstand Foodhallen Amsterdam West

Onze verwachtingen zijn hoog, want de man achter Txosta is Alvaro Martinez. Alvaro is voormalig chef van El Bulli, een Catalaans 3-sterren restaurant, dat vier keer op een rij verkozen is tot het beste restaurant in de wereld! Wow! Het heeft echter geen zin om nu direct een ticket naar Spanje te boeken: El Bulli is helaas in 2011 gesloten. Gelukkig voor ons heeft Alvaro zijn weg naar Nederland gevonden. Hij is executive chef bij BasQ en opende twee Txosta foodstands; één in de foodhallen in Rotterdam en nu ook één in Amsterdam.

Wanneer we bij Txosta aankomen, zijn de heren achter de bar net bezig de planken in de vitrine opnieuw vol te leggen met vers belegde pinxtos. Wij proberen de lekkerste uit te kiezen en bestellen ook direct wat tapas erbij. Wat zijn wat ons betreft echte aanraders? De jamón ibérico smelt echt op je tong, en als je van inktvis houdt, probeer dan zeker de pulpo a la gallega. Van de tapas springen wat ons betreft de gambakroketten en de calamaris eruit, zeker met de aioli die erbij geserveerd wordt. Heel erg lekker allemaal!

Txosta is een pop-up stand, dus als je op zoek bent naar pinxtos en tapas met een vleugje sterrenkwaliteit, wacht dan niet te lang en ga een keertje langs bij Txosta!

Txosta – Foodhallen Amsterdam

Bellamyplein 51
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Txosta, pop-up foodstand in de Foodhallen in Amsterdam West, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends