BasQ Kitchen opende 1 juli haar deuren in de Pijp. Dit is een plek om met een typische Noord-Spaanse instelling te eten; prachtig puur zonder onnodige poespas en pretentieuze prijzen.

Baskische momenten beleven De Pijp

De kaart is geïnspireerd op het Baskenland, welke met haar eigen taal en cultuur, vooral door de unieke keuken een belangrijk ingrediënt is van het moderne Spanje. Zo creëerden de Basken de pintxos – kleine gerechten op een prikkertje of een broodje – die nu over de hele wereld in overdadige vitrines en op grote dienbladen geserveerd worden.

Niemand minder dan chef Alvaro, bekend van de moleculaire technieken van restaurant El Bulli, ontwikkelt als executive chef voor BasQ Kitchen iedere drie maanden een nieuw menu, waarin hij zijn talent omzet in toegankelijke tapas en typische Baskische gerechten.
Om je vast een klein idee te geven van de pintxos die er op de kaart staan. Zo zijn er de geliefde ‘Calamaris Rabas’ en de ‘Croquetas’ naast de bijzondere Baskische ‘Bacalao con kokotxas al pil-pil’, zoute kabeljauw en kabeljauwwangetje gestoofd in pil-pil saus, en de ‘Lomo de buey asado’, zachte, gegrilde runderentrecote.

Ook genieten van Baskische Pintxos hapjes op sterrenniveau, dan naar BasQ!

Adres: Eerste van der Helststraat 72, Amsterdam
Buurt: Amsterdam De Pijp
Website: BasQ

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends