Vorige week waren wij te gast bij Taiko restaurant Amsterdam, ter ere van het nieuwe ingrediënt van het jaar. Het was een geweldige ervaring, waarbij we behoorlijk werden verwend en allerlei verschillende bereidingen van de sojaboon mochten ervaren, van tofu tot miso tot Taiko’s eigen sojasaus. Smaken van soja waarvan je niet wist dat ze bestonden!

Taiko Restaurant Amsterdam, Conservatorium Hotel

Ieder jaar viert Taiko Restaurant, in het Conservatorium Hotel Amsterdam, in september het nieuwe jaar. Dat doen ze door middel van het kiezen van een nieuw ingrediënt dat verrast en een nieuwe dimensie geeft aan het menu. Dit geïnspireerd door de rotatie van de sterrenbeelden met Chinees nieuwjaar. Hier dus het Taiko nieuwjaar.

Taiko Restaurant / Tonijn sashimi

Taiko Restaurant / Tonijn sashimi met Tomasu sojasaus

 

Voorheen stonden al Wagyu, Wasabi en Red King Crab in de spotlights. Dit jaar staat soja centraal in het gloednieuwe ‘Natsu Menu’. Taiko werkt hiervoor samen met Tomasu, de enige sojasaus brouwerij in Europa met zijn oorsprong in Rotterdam. Ze maken hier sojasaus, uiteraard met respect voor de eeuwenoude Japanse en Nederlandse tradities. Zo is de saus minimaal 24 maanden gefermenteerd en gerijpt in 25 tot 50 jaar oude whisky vaten, speciaal gehaald bij de beste distilleerderijen uit Schotland. Dit geeft de sojasaus een rijkere en unieke smaak.

 

Taiko Restaurant / lychee dragon ijs

Taiko Restaurant / lychee dragon ijs

Wij genoten van een 15 gangenmenu, waar alle groeifases van de sojabonen in waren vertegenwoordigd. Van de voorgerechten tot de desserts en van sushi tot noodles. Alle gerechtjes zagen er schitterend uit en de prachtige borden versterkten dit. Wij waren helemaal weg van de verschillende soorten sashimi van tonijn: de akami tuna, chuu toro en oo toro. Zoiets heb je nog nooit geproefd! Een andere favoriet was de cappuccino van cèpes met egg foam, paddestoelen en XO.

Ai, en de desserts waren ook zo goed! (Met 15 gangen kun je ook niet verwachten dat we er maar één als favoriet bestempelen.) Als eerste kwam er een frisse magnum van lychee ijs met dragon, lekker! Toen waren we helemaal klaar voor het chocolade dessert met hazelnoot en miso en prachtige gouden chocolade blaadjes.

Taiko Restaurant / Dessert

Taiko Restaurant / Dessert

 

De sfeer in Taiko, een tikje mysterieus, maar toch ongedwongen. Ook heb je het gevoel in een stad in Azië te zitten. Voor een bijzondere avond tafelen, moet je hier echt een keer geweest zijn. Het is niet het goedkoopste menu, maar verwen jezelf een keer, dit blijft je echt bij!

Het ‘Natsu Menu’ kan geproefd worden van 18 september 2018 tot september 2019.

Taiko Restaurant / Natsu Menu

Taiko Restaurant / Natsu Menu

 

Taiko restaurant, Conservatorium Hotel

Van Baerlestraat 27, Amsterdam

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Taiko Restaurant Amsterdam, Conservatorium Hotel, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends