We waren al eens bij de eerste locatie van Venkel geweest, maar een bezoekje aan de tweede, nieuwe locatie was er nog niet van gekomen. Een aantal maanden geleden werd de nieuwste locatie aan de Javastraat geopend, één van de gezelligste straten van stadsdeel Oost. Tijd om de fiets te pakken en Oostwaarts te gaan.  

Venkel, Amsterdam Oost

Het is een zonnige woensdagavond als we ons settelen op het terras. Nieuwsgierig werpen we eerst een blik naar binnen om het interieur te bewonderen. De Scandinavisch ingerichte ruimte met wilde beplanting zou zeker niet misstaan in een trendy woonmagazine. 

Venkel in Amsterdam Oost aan de Javastraat

Venkel / Sate Ajam Jam

Deze locatie is inmiddels zo’n vier maanden geopend en heeft een ander concept dan we van Venkel gewend zijn. Daar waar je bij Venkel aan de Albert Cuypstraat terecht kunt voor een maaltijdsalade met bijpassende smoothie, ben je bij de nieuwe locatie tevens aan het juiste adres voor een lekker ontbijt, een (vegetarische) hamburger of een cocktail. De openingstijden zijn dan ook zeer flexibel. Ons glutenintolerante gezelschap was uitzinnig van blijdschap toen de menukaart werd overhandigd, want de glutenvrije opties zijn eindeloos bij Venkel. Je kunt gerust zeggen: een waar walhalla voor de intoleranten onder ons.

Na de eindeloze – veelal gezonde – menuopties te hebben bestudeerd, besluiten we voor de Pika Poké en Sate Ajam Jam te gaan. On the side zoete aardappelfrietjes met huisgemaakte aioli. Absoluut de moeite waard, maar wel een kleine waarschuwing: deze aioli is zeer verslavend en niet geschikt voor een (eerste) date. Tenzij je deze persoon in kwestie liever op afstand wenst te houden.

Een nagerecht mocht niet ontbreken. We gingen voor brownie en een bosbes cacao bonbon. Goede porties – niet te groot, niet te klein – en het smaakte heerlijk. We sloten de avond af met een glutenvrij biertje en genoten van de rumoerigheid om ons heen.

 

Venkel in de Javastraat in Amsterdam Oost

Venkel / Pika Poke met glutenvrij bier

Bij deze gezellige hotspot aan de Javastraat heb je de optie om de dag te beginnen of eindigen. Of allebei, natuurlijk. Wij zijn blij met deze tweede Venkel locatie. 

Venkel

Javastraat 55

Amsterdam

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends