Winehouse SOMM is niet het meest centraal gesitueerd, maar daarom niet minder de moeite waard een bezoekje te wagen. Dit knusse zaakje, gelegen in de Baarsjes, verrast op alle vlakken. Bij binnenkomst hangt er direct al een fijne, ontspannen bourgondische sfeer; een hoge bar waar je plaats aan kunt nemen, of tafeltjes aan het raam en bij de open keuken.

Winehouse SOMM Amsterdam Baarsjes

Winehouse SOMM

                  Winehouse SOMM

De menukaart wisselt per dag, het ligt aan wat er die dag vers is binnen gekomen. Je kiest het aantal gangen dat je wilt eten, 3 gangen voor €26, dat zie je nergens anders in Amsterdam van dit niveau.

De chef verraste ons met verschillende gerechtjes. Om te beginnen aten wij rauwe zalm met gember en aan tafel licht gerookte zalm, met een basilicum beurre blanc, top kwaliteit, mooi samengesteld. Vervolgens de coquilles met bloedworst, de coquilles waren boterzacht, bloedworst is niet helemaal mijn ding. We gingen verder met rode mul, ratatouille en gazpacho, zeker lekker, maar niet heel spannend. Vervolgens kregen wij een sous vide gegaarde eendenborst en daarna de entrecote, met een mooie subtiele bearnaisesaus. Het was veel, maar erg lekker. Toen de moelleux van chocolade geserveerd werd kon ik het alleen toch niet laten daar toch even een hapje van te proeven, goddelijk.

Winehouse SOMM

                 Winehouse SOMM

De naam zegt winehouse, maar het eten is veel meer dan dat en de wijnkaart mag er ook zijn. Met 65 wijnen op de kaart, allemaal redelijk geprijsd, is dit een winehouse op niveau.

Eigenaar Sascha en gastvrouw Ilse, en de rest van het personeel, leveren een buitengewoon goede service. Ze zijn altijd zelf aanwezig en werken er met hart en ziel, dat merk je aan alles.

Al met al, winehouse SOMM, een nog onontdekt plekje, maar meer dan het bezoeken waard.

Winehouse SOMM
Baffinstraat 1
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Winehouse SOMM Amsterdam Baarsjes, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends