Met alle feestdagen achter de rug ben je misschien gewoon wel in een luie bui en heb je helemaal geen zin om buiten de deur te gaan eten of te koken. Neem dan dus gewoon lekker wat mee, wanneer je onderweg naar huis bent. Deze afhaallijst met 11 restaurants in Amsterdam komt je vast goed van pas.

11 Amsterdamse restaurants voor afhaal

Roti Roopram

Voor een goede hap Surinaams eten bestel je bij Roti Roopram, op de van Woustraat in Amsterdam in de Pijp. Ze staan bekend om hun overheerlijke Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei. Zeker het proberen waard voor een ontspannen avondje op de bank.

Afhaal Forno

Voor een echt lekkere afhaalpizza ga je naar Forno op de Rhijnvis Feithstraat in Amsterdam. Heerlijke verse pizza’s, maar natuurlijk ook andere Italiaanse gerechten. Neem het lekker mee naar huis en geniet met een wijntje van een heerlijke Pizza tartufo of Pizza Verdure. Even een rustig momentje pakken.

Genieten van een vers broodje bij Steve's stove Amsterdam

Genieten van een vers broodje bij Steve’s stove Amsterdam

Steve’s stove

‘Slow food on the go’ bij Steve’s stove. Met inmiddels drie vestigingen in Amsterdam, is er vast ook één bij jou in de buurt. Gezond en lekker eten, gemaakt met verse lokale ingrediënten. Doordat er rekening wordt gehouden met de verkrijgbare lokale ingrediënten, wordt het menu ook regelmatig gewijzigd. Ieder gerecht weer net zo lekker als het ander. Hier weet je wat je eet en je weet dat het goed zit.

Burgerij

Voor een echte goede burger -on the go- in het centrum van Amsterdam, ga je tegenwoordig langs de Burgerij op het CS. Geen hamburgers die er mooi uitzien op het plaatje en vervolgens tegenvallen, nee “what you see is what you get”. Een goede no nonsens burger!

Saffraan traiteur

Saffraan heeft al een flinke naamsbekendheid en is met goede reden een favoriet bij velen Amsterdammers. Ambachtelijke en mediterrane gerechten vliegen hier over de toonbank. Salade, pasta, soep, een dagschotel en anders stel je zelf een gerecht samen, alles kan bij Saffraan en je neemt het makkelijk mee naar huis.

Snack bar Bird

Snackbar Bird wie kent deze zaak niet? Al sinds 1993 hebben zij hun vaste plekje op de Zeedijk en zijn ze een favoriet bij de Amsterdammer. De perfecte Thaise afhaalmaaltijd vind je hier. Het eten wordt volledig op traditionele wijze gewokt en gekookt. Dat betekend hoge temperaturen en verse ingrediënten, zodat de smaak optimaal wordt behouden.

Nam Kee

Van Thais naar Chinees. Bij restaurant Nam Kee kun je een heerlijke Cantonese maaltijd afhalen. Loempia’s, soepen, bami, vlees, rijstschotels en nog veel meer. Sterker nog je kunt het ook makkelijk thuis laten bezorgen. Ideaal voor die lazy Sunday’s.

sushi rolls bij Michiu sushi Amsterdam

sushi rolls bij Michiu sushi Amsterdam

Michiu Sushi

En we blijven even in Azië, met heerlijke sushi van restaurant Michiu Sushi. Geen grap, de sushi hier is heerlijk en je hebt nog veel keus ook. Sushi, sashimi, kleine gerechten en nog veel meer. Sit back, relax and enjoy some sushi.

De Peperwortel

Al behoorlijk wat jaartjes is De Peperwortel gevestigd op de Amsterdamse Overtoom. Heerlijke verse maaltijden, tapas, quiches en toetjes. De keuken is niet in één hokje te plaatsen, de smaken worden namelijk geïnspireerd op de wereld. Voor een gegarandeerd goede afhaalmaaltijd zit je hier goed.

Par Hasard

Voor de vette hap, misschien voor een brakke dag, weet je dat je bij Par Hasard moet zijn. Geïnspireerd op de traditionele Belgische frituur krijg je hier heerlijke frituurhappen. Alles wordt huisgemaakt en dat proef je! Zeker het proberen waard.

Salad in the city

En we sluiten de lijst af met een dosis gezonde vitamines voor de wintermaanden, met Salad in the City. Goed gevulde maaltijdsalades om je avond goed mee af te sluiten. Geniet van de verse smaken en voel je op en top gezond. Misschien een goed idee voor de maandagavond om de week mee te beginnen?

Zijn er nog andere plekken waar jij graag je afhaalgerechten haalt? Laat het ons gerust weten.

 

Lees ook ons artikel over:

Beste Italiaanse Restaurants in Amsterdam  –  Top 6 Sushi Restaurants in Amsterdam – Dim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon Amsterdam – Pop-up Restaurants Amsterdam – Restaurants Lunch Amsterdam – Restaurants Dinner Amsterdam – Restaurants Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

Restaurant Dim Sum now Amsterdam – Restaurant De Koevoet Lindenstraat Amsterdam Jordaan – Restaurant Mr Porter Spuistraat Amsterdam – Restaurant Choux Amsterdam Ruyterkade – Restaurant Anna Amsterdam – Restaurant Adam Amsterdam – Restaurant de Japanner Amsterdam de Pijp Albert Cuypstraat – Burger Bar Burgerlijk Runstraat Amsterdam 9 straatjes – Restaurant Olivers Crazy Kitchen Amsterdam Zuid – Healthy food Snckbr van Woustraat Amsterdam Zuid – Restaurant Hangar Amsterdam  – Dis Amsterdam West – Restaurant de Italiaan Amsterdam Oud-West – Restaurant Cannibale Royale Handboogstraat Amsterdam – Cannibale Royale Ruysdaelkade Amsterdam de Pijp

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends