Wanneer je langs de Gouden Reael fietst, denk je in eerste instantie dat je een pittoresk bruin café passeert, waar je terecht kunt voor een pot bier, bitterbal en een goed gesprek. Dat kan absoluut, maar de Gouden Reael heeft nog veel meer te bieden. Een zeer knus en huiselijk interieur bijvoorbeeld, en een menukaart boordevol verrassingen. Eigenaar Roger verwelkomt ons en vertelt dat hij het restaurant vorig jaar heeft overgenomen. Zijn hoofddoel: de Gouden Reael wederom een toegankelijke ontmoetingsplek maken, een centrale plek waar de buurt samenkomt, waar jong en oud elkaar ontmoeten voor een goede dosis gezelligheid en heerlijk eten. Een mooi doel als je het ons vraagt.

De Gouden Reael, Amsterdam Centrum

Het interieur heeft sinds de overname een heuse metamorfose gekregen. We nestelen ons aan de vernieuwde bar – de vorige was volgens Roger namelijk veel te hoog en daarmee oncomfortabel – en krijgen een ‘bitterballenmenukaart’ onder onze neus geschoven. Niet voor nu, want wij zijn er rond dinertijd, maar voor een later moment. De vrijdagmiddagborrel bijvoorbeeld, die geregeld wordt georganiseerd en keer op keer een succes blijkt. Gaan we sowieso snel heen, al is het alleen al om alle negen soorten bitterballen te kunnen proeven.

De Gouden Reael - Amsterdam Centrum

De Gouden Reael – Proeverij

Op de kaart staat veel dat onze interesse wekt. Er zijn goede wijnen per glas te bestellen. We trekken de stoute schoenen aan en vragen om meerdere ‘kleine’ porties van de voorgerechten. Even later krijgen we een langwerpige plank op tafel, met daarop kleine versies van Baba Ganoush, geroosterd buikspek met zuurkool, paddenstoelen met linzen, wildpaté en zalmtartaar. Eigenlijk is alles lekker, maar als we een favoriet moeten aanwijzen dan is de zalmtartaar de uitverkorene. Hoofd gaan we voor varkensstoof vergezeld door gebakken prei, heerlijk mals en smaakvol, en de poussin van ’t spit met gerookte boerenkool. Deze laatste hadden we bij binnenkomst al zien draaien boven het vuur en moesten we dus wel proberen. Beiden aanraders!

De grootste verrassing van de avond is toch wel het toetje gebleken. Brood- en boterpudding met opgeklopte room en fruit was de aanrader van de bediening. Compleet blanco zetten we de vork in dit gerecht, want tsja, wat kun je ervan verwachten? Het bord wordt kruimelloos richting de

De Gouden Reael - Amsterdam Centrum

De Gouden Reael – Chocolate Delight

keuken geretourneerd. Zegt genoeg. Ook de Chocolate Delight is niet te versmaden en naast een genot voor de smaakpapillen absoluut een lust voor het oog.

We keren sowieso binnenkort terug – bij voorkeur ergens komende maanden wanneer de zonnestralen over Amsterdam neerstrijken en de terrassen doen vullen. Wij kunnen ons zo voorstellen dat je dan heerlijk buiten kunt zitten, borrelen en eten bij de Gouden Reael, op haar unieke locatie aan de gracht. Een ding is zeker: de brood- en boterpudding zal die avond weer tot de laatste kruimel opgaan.

 

 

De Gouden Reael

Zandhoek 14

Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends