Het is zover! The Gaia heeft haar deuren geopend aan het Rembrandtplein in Amsterdam Centrum! Wij zijn al weken warmgemaakt met mooie verhalen over dit nieuwe restaurant én late night bar, waar de Zuid-Europese keuken met smaken uit het Oosten gecombineerd wordt. En waar dan ook nog ruimte is voor een spannende cocktail aan de bar erna. Wij mochten bij het preview dinner zijn, lees hieronder wat we ervan vonden!

The gaia restaurant amsterdam centrum rembrandtplein

The Gaia – Restaurant Amsterdam Centrum

The Gaia, Restaurant Amsterdam Centrum

We worden warm onthaald en krijgen een plekje op één van de blauwe fluwelen banken. Wat een contrast met het Rembrandtplein waar we net overheen zijn gelopen! Door de hoge plafonds, glas-in- loodramen, en rijke stoffen, oogt alles heel luxueus en sfeervol. Aan de draaitafel wordt al zachtjes muziek gedraaid. Naar mate de avond vordert gaat ook het volume wat omhoog, wordt de bar steeds voller, en zie je het loungy late-night karakter van The Gaia al wat naar boven komen.

The gaia restaurant amsterdam centrum rembrandtplein

The Gaia – Restaurant Amsterdam Centrum 

We krijgen deze avond een tasting van het menu. Chef Erdogan gebruikt de vijf Chinese elementen als lijn in zijn menu; hout voor fris zuur, vuur voor bitter, aarde voor zoet, metaal voor pit en water voor zout. Wij zijn erg benieuwd hoe dit tot uiting komt! Na een kleine amuse van paling, starten we met een mousse en gelei van rode curry, waar we al direct de Oosterse invloeden in terugvinden. Hierna volgt een gerecht met zalm, bonito en een crème van zee-egel. Vooral over deze crème zijn we erg enthousiast! Dan volgt het laatste visgerecht: heilbot met eendenlever, een crème van parmezaan en geraspte zwarte truffel. Lekkere aardse smaken en direct ons favoriete gerecht.

Vervolgens eten we twee bereidingen van kalf, en sluiten we af met heerlijk dessert met een semifreddo met kers. Stuk voor stuk complexe gerechtjes met veel verschillende smaken, die mooi in balans zijn! Wij als leken herkennen de vijf Chinese elementen niet altijd, maar hebben wel echt lekker gegeten. En heerlijk gedronken. Het personeel staat telkens klaar met goed wijn-suggesties, met als hoogtepunt een rode wijn van Francis Ford Coppola, die niet alleen de regisseur van The Godfather is, maar ook hele lekkere wijnen produceert.

The Gaia is met haar luxueuze, loungy sfeer en mooie gebalanceerde gerechten een aanwinst voor het Rembrandtplein!

The Gaia

Rembrandtplein 26
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
The Gaia, Restaurant Amsterdam Centrum, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends