Misschien gaat er bij het lezen van de naam Caron een belletje rinkelen. Door Alain Caron; de sympathieke (tv-)chef. Maar inmiddels wellicht ook door de twee horecagelegenheden in onze hoofdstad. Op steenworp afstand van elkaar in de Amsterdam Pijp. Wij waren uitgenodigd om bij Petit Caron te komen eten en drinken. And so we did!

Petit Caron, Amsterdam Pijp

Op het toch al uber gezellige Gerard Douplein huist sinds 2018 Petit Caron. Het broertje van Café Caron, dat een paar honderd meter verderop zit (Frans Halsstraat). En zodra je voor het pand van Petit Caron staat waan je je in Parijs. Een knus terras zoals je dat in de Franse hoofdstad op elke straathoek ziet. En binnen in het restaurant een stoere bistro style.

Eten 

Petit Caron

Op de kaart vind je dan ook echte Franse klassiekers. Zoals escargots, boudin noir (bloedworst met kippenlever) en oesters als entrée. Maar ook aan vegetarische keuzes geen gebrek. Wat dacht je bijvoorbeeld van gepofte biet of prei vinaigrette?

Als “plat” kun je onder andere kiezen tussen cote de boeuf en eend. Met ook hier weer een goede vegetarische optie in de vorm van linzen savooie. En vergeet vooral de bijgerechten niet! Natuurlijk frites en brood, maar ook purée robuchon bijvoorbeeld.

Als dessert moeulleux au chocolate, of stoofpeer, of gekarameliseerde ananas, of… fromage. Keuzes, keuzes, en gelukkig krijgen we die avond verschillende dingen te proeven. Die allemaal even heerlijk smaken.

Petit Caron

Wijn

En dan hebben we het nog niet eens over de wijn gehad. De wijnkaart is er op z’n zachtst gezegd één om U tegen te zeggen. Bij elk gerecht hebben ze een suggestie voor een mooi bijpassend glas wijn. Ook schenken ze prachtige wijnen per fles. Maar ze zijn expliciet geen wijnbar. Dat zou het eten ook echt tekortdoen.

Het is gewoon een fijn restaurant waar je waanzinnig goed Frans georiënteerd kunt eten, met waanzinnig lekkere wijnen erbij. Dus nestel je op het terras of binnen in de bistro, en laat je verwennen door het kundige personeel.

Petit Caron

Gerard Douplein 10, Amsterdam

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends