Zowel de doorgewinterde vegan als de rasechte vleester is bij Kebabi, een nieuwe telg in de Vegan Junkfood Bar family, aan het goede adres. Hier kunnen ze zo’n beetje alles wat je normaal in de gewone kebabtent bestelt, plantaardig maken. Vol nieuwsgierigheid en met een lege maag gingen wij dan ook proeven.

Kebabi (by VJFB), Amsterdam West

Kebabi, Amsterdam West

Kebabi, Amsterdam West

Je stapt direct binnen in een gemoedelijke sfeer, waar mensen zowel zitten te eten als een biertje aan de bar drinken. We nestelen ons aan één van de hoge tafels. Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden eet je hier: kebab. Maar dan vegan, gemaakt van soja. Op de kaart vind je daarnaast de nodige snacks, dus we starten op aanraden van de manager met een snack platter. Kaassouffle, bitterballen en “kip”nuggets. Als je met je ogen dicht zou proeven, zou je bijna niet door hebben dat er geen vlees in zit.

Na dit goede begin, krijgen we de vegan kapsalon voorgeschoteld. En we staan versteld van hoe echt de kebab eruit ziet en smaakt. De kleur, structuur en smaak; gewoon alles klopt. We proberen te weten te komen hoe ie gemaakt wordt, maar natuurlijk willen ze dit goed bewaarde geheim niet prijsgeven. De frietjes en sla zijn trouwens lekker knapperig, en ook de vegan mayo is heerlijk.

Kebabi, Amstedam West

Kebabi, Amstedam West

Onze magen raken al een beetje vol, maar  we moeten het broodje kebab natuurlijk ook nog proberen. Evenals de friet gemaakt van kikkererwten. Ze serveren de kebab hier overigens niet op een gewone pita, maar op een – zoals ze het zelf noemen – pita 3.0. Een lekker vers wit broodje met sesamzaad. Het feit dat we ook dit gerecht tot op de laatste kruimel opeten, zegt waarschijnlijk genoeg 😉

En tot slot, als we eigenlijk niet meer kunnen, besluiten we de avond af te sluiten met de vegan baklava. Bijna niet van echt te onderscheiden. Vol en voldaan verlaten we de Overtoom.

Ze zijn elke dag van de week vanaf 15:00 geopend. En naast eten, kun je hier zoals gezegd dus ook heel goed borrelen. En (beer)pongen, achterin de zaak waar twee tafels staan.

Kebabi
Overtoom 428HS
Amsterdam

 

 

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends