De naam La Lotteria doet het al vermoeden; dit restaurant heeft iets te maken met een loterij. Het gloednieuwe restaurant is gevestigd in ‘het meest duurzame pand van Nederland’, waar de kantoren huizen van de Goede Doelen Loterijen. Dit pand bevat maarliefst 900 (!) zonnepanelen en op het begroeide dak bevindt zich een waar ‘wormenhotel’. Na een korte try-out periode is La Lotteria nu officieel geopend en voor iedereen toegankelijk.

La Lotteria, Amsterdam Zuid

Het restaurant met een Italiaans tintje is een laagdrempelige ontmoetingsplek. Op de kaart staan betaalbare gerechten, er is een grote variëteit aan wijnsoorten en er heerst een ontspannen sfeer. Er is voor ieder wat wils: van antipastipasta en pizzette tot panini en dolci. Een spelelement mag hier natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je bij La

La Lotteria hoofdgerecht

La Lotteria – Cotoletta di vitello

Lotteria gaat eten en het geluk aan je zijde hebt, maak je kans op een herhaalbezoek. Als gast mag je een lootje trekken en de gelukkige winnaar krijgt een lunch of diner voor twee van het huis.

Voedselverspilling tegengaan is een van de kernwaarden van La Lotteria. Daarom wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale, seizoensgebonden producten die op biologische wijze zijn geproduceerd. Wanneer je hier gaat eten kun je aan je karma werken door het drinken van kraanwater, waarvan op iedere tafel een glazen fles staat. De opbrengst van  €1,50 per fles gaat naar een eigen

La Lotteria wijnen

La Lotteria

 

maatschappelijk initiatief, zoals het aanbieden van een diner aan mensen die een beloning verdienen. Hierna mogen deze personen zelf een nieuwe gelukkige aanwijzen, waardoor een keten ontstaat van verbinding en mooie momenten. Goed initiatief!

La Lotteria wordt gerund door The Colour Kitchen. The Colour Kitchen is een van oorsprong Amsterdams horecaconcept met een maatschappelijke missie. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een horecaopleiding, waarna zij ervaring opdoen in een van de horecabedrijven van The Colour Kitchen en geen talent onbenut hoeft te blijven. Zin in lekker eten, waar je ook nog eens een goed gevoel aan overhoudt? Dan raden we je zeker aan om hier aan te schuiven. La Lotteria is elke dag geopend. Op maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 22:00, op zaterdag en zondag van 10:00-22:00.

La Lotteria

Beethovenstraat 200

Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends